Αθλητισμός|15.05.2020 10:11

Τσέφεριν: «Το 80% των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα συνεχιστεί»

Newsroom

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, που εκτίμησε ότι σε ποσοστό 80% η αγωνιστική περίοδος θα τελειώσει ομαλά. 

«Πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τις ημερομηνίες, αλλά μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα ολοκληρωθεί, αν όλα παραμείνουν όπως είναι, τον Αύγουστο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι ξεχωριστό πράγμα και θα αποφασίσουν ξεχωριστά πώς θέλουν να προχωρήσουν, αλλά όπως είπα, νομίζω ότι τουλάχιστον το 80% θα τελειώσει τη σεζόν», τόνισε σε συνέντευξή του στο ΒeIn Sport.

«Πρόωρη η απόφαση των Γάλλων»

Ο Σλοβένος παράγοντας έκρινε πρόωρη την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να διακόψει τη Ligue 1. «Για μένα, η απόφαση ήταν πρόωρη. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ακυρώθηκε η σεζόν τόσο νωρίς. Δεν είναι ιδανικό, γιατί τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν πολύ και όλοι μπορούν να παίξουν εκτός από λίγα πρωταθλήματα.  Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να τερματίσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα τελειώσουν τη σεζόν. Όσοι δεν το κάνουν και είναι επιλογή τους, θα πρέπει να παίξουν τα προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά και πάλι στη Γαλλία, είναι κυβερνητική απόφαση. Τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι, εκτός από το να τη σεβαστούν. Έχουμε δύο γαλλικούς συλλόγους που παίζουν το Champions League (Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ), και δεν πρόκειται να παίξουν μέχρι τον Αύγουστο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό για αυτές τις ομάδες, να μην παίζουν και  λίγο μετά να έχουν σκληρούς και σημαντικούς αγώνες. Έχω ακούσει για μερικά προβλήματα σε αυτό το θέμα, αλλά το αφήνω στο γαλλικό πρωτάθλημα και στις γαλλικές αρχές να το φροντίσουν».

Αλεξάντερ ΤσέφερινποδόσφαιροUEFA