Αθλητισμός|15.05.2020 11:00

O Λιονέλ Μέσι ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά της καραντίνας

Newsroom

To ισπανικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται αργά αλλά σταθερά να ακολουθήσει τους γερμανούς και να επιστρέψει στη δράση. Οι προπονήσεις εντείνονται και οι ομάδες ακολουθούν το πρωτόκολλο ασφαλείας για να επιστρέψουν στα γήπεδα. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε τον απολογισμό της καραντίνας μιλώντας στις εφημερίδες της Βαρκελώνης, Mundodeportivo και Sport και δεν έκρυψε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί.

Ο αργεντινός σούπερ σταρ εκτίμησε πως η διακοπή λόγω του κορονοϊού ίσως ωφελήσει την Μπαρτσελόνα, δεν έκρυψε όμως πως δεν του αρέσει που θα αναγκαστεί να αποχωριστεί την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, καθώς θα πρέπει να απομονωθεί με τους συμπαίκτες του.

«Ανυπομονώ να παίξουμε ξανά. Ξέρουμε πως όλα θα είναι περίεργα, χωρίς θεατές στα γήπεδα. Είναι κάτι που είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν και μου είχε φανεί πολύ παράξενο. Εξάλλου υπάρχει και το θέμα των συγκεντρώσεων με την ομάδα στο ξενοδοχείο. Είναι πραγματικά κάτι που δεν θα θέλαμε. Δεν μας αρέσει να χωριστούμε από τις οικογένειές μας και πρέπει να δούμε πώς είναι τελικά. Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι παντού, όταν φεύγεις από το σπίτι ο κίνδυνος υπάρχει ήδη, επομένως νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το σκεφτείς πάρα πολύ γιατί αν δεν μπορείς να το κάνεις δεν θέλεις να πας πουθενά. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε επίσης ότι είναι σημαντικό να συμμορφωνόμαστε με τα πρωτόκολλα και να λαμβάνουμε τα μέγιστα μέτρα πρόληψης», τόνισε ο Μέσι.

Για την επιστροφή στις προπονήσεις, σχολίασε: «Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να περιμένουμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε τα παιχνίδια, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο Μέσι ρωτήθηκε για τις μεταγραφές και το ενδιαφέρον για τον Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ και απάντησε: «Υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο που είναι υπεύθυνοι και αυτοί επιλέγουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την ομάδα. Είναι σαφές ότι σε αυτήν την τρέχουσα κατάσταση όλα θα είναι πιο δύσκολα στην αγορά».

T

ΚορονοϊόςποδόσφαιροΛιονέλ ΜέσιΜπαρτσελόνα