Αθλητισμός|15.05.2020 22:16

Οριστικό φινάλε στο πρωτάθλημα Βελγίου με πρωταθλήτρια την Κλαμπ Μπριζ

Newsroom

Πρωταθλήτρια Βελγίου ανακηρύχθηκε και επίσημα η Κλαμπ Μπριζ. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε αποφασίσει από τον περασμένο μήνα την οριστική διακοπή της σεζόν παρά τις αντιρρήσεις της UEFA που απείλησε και με κυρώσεις. Η απόφαση ωστόσο δεν άλλαξε με την Μπριζ να πανηγυρίζει τον τίτλο μέσω... twitter. 

Ο ιστορικός σύλλογος είχε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα 15 βαθμών μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσαν τα play off οι ομάδες αποφάσισαν να τελειώσουν οριστικά τη σεζόν υπολογίζοντας ως τελική τη βαθμολογία του πρωταθλήματος πριν από τη διακοπή.

Η Μπριζ, εφόσον δεν υπάρξουν κυρώσεις από την UEFA, εξασφαλίζει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου. Πρόκειται για τον 17ο τίτλο στην ιστορία της και τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια. Από εκεί και πέρα, η δεύτερη Γάνδη θα παίξει στα προκριματικά του Champions League και οι Σαρλερουά και Αντβέρπ στο Europa League, ενώ η Μπέβερεν είναι η ομάδα που υποβιβάστηκε. Επίσης, το εισιτήριο που θα έπαιρνε η Κυπελλούχος πιθανότατα θα καταλήξει στην πέμπτη Σταντάρ Λιέγης.

ΒέλγιοΚλαμπ Μπριζποδόσφαιρο