Αθλητισμός|16.05.2020 14:32

Τσέφεριν: Προκριματικά για τις ομάδες των χωρών που δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα

Newsroom

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα, Corriere dello Sport, έριξε μια «βόμβα» αναφορικά με τις σκέψεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια της σεζόν 2020-21. Ο Τσεφέριν υποστήριξε πως οι ομάδες που προέρχονται από χώρες στις οποίες τα πρωταθλήματα διακόπηκαν οριστικά, θα πρέπει να δώσουν προκριματικούς αγώνες για ένα εισιτήρια στη φάση των ομίλων, ακόμα και αν βάσει βαθμολογίας της χώρας, δικαιούνται απ' ευθείας είσοδο.

Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, σημείωσε: «Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν. Αυτοί που έχουν αποφασίσει να μην τελειώσουν τα πρωταθλήματα θα πρέπει να περάσουν από τα προκριματικά εάν θέλουν να παίξουν στο Champions League της επόμενης σεζόν. Οι εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Θέλουμε στην Ευρώπη τις ομάδες που κατέκτησαν τα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα ή προκρίθηκαν με βάση τα αποτελέσματά τους. Αυτή είναι η βασική αρχή του αθλητισμού, όχι μόνο του ποδοσφαίρου».

Στο άκουσμα της συγκεκριμένης δήλωσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την εξέλαβαν ως μοχλό πίεσης για την έναρξη των πρωταθλημάτων που έχουν διακοπεί, και δη των «μεγάλων» όπως αυτών της Αγγλία, της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά και ένα είδους «ποινής» στις χώρες που θεωρεί πως δεν προσπάθησαν αρκετά για να ξαναμπούν στο γήπεδο, όπως σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Αλεξάντερ ΤσέφερινποδόσφαιροUEFA