Αθλητισμός|15.12.2018 22:11

Super League: Σε τροχιά Ευρώπης ο Παναιτωλικός

Newsroom

Ο Τραϊανός Δέλλας δικαίως γίνεται θέμα. Κι ας μη ρώτησε τον οικοδεσπότη Αρη, «Καλησπέρα, τι κάνεις;», όπως έπραξε η συνονόματή του ηθοποιός, η οποία έγινε viral προ ημερών με τη δημοσιοποίηση αναρτήσεων διεθνούς Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει τον Δέλλα... αγενή για το γεγονός ότι ως προπονητής του Παναιτωλικού οδήγησε την ομάδα του Αγρινίου στην πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του Αρη, τον σύλλογο που ανέδειξε ποδοσφαιρικά τον «Τράι» και του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική σε ηλικία 17 ετών.

Ο Παναιτωλικός, που σημείωσε το δεύτερο φετινό «διπλό», το οποίο τον προβίβασε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά και παιδαριώδη λάθη του γηπεδούχου. Στο 63΄ο Μαλής, τον οποίον ο Δέλλας προβίβασε στην αρχική ενδεκάδα, με προβολή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μοράρ, έδωσε το προβάδισμα στον Παναιτωλικό (0-1), για να ισοφαρίσει στο 71΄, με εξαιρετικό πλασέ ο Ντιγκινί (1-1). Η χαρά, ωστόσο, για τον Αρη κράτησε πολύ λίγο, καθώς στο 73΄, έπειτα από κόρνερ του Λουσέρο και... προσποίηση (!) του Σιώπη, ο συμπαίκτης του Αναγνωστόπουλος αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τελικό σκορ (1-2). Οι «κίτρινοι», που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 27', έχασαν σπουδαία ευκαιρία (83'), αλλά την κεφαλιά του Βέλεθ απέκρουσε ο Κυριακίδης.

Ηταν ένα ματς για γερά νεύρα. Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου περιελάμβανε έναν τραυματισμό-σοκ (του επιθετικού του Παναιτωλικού, Αλχασάν Καμαρά, του οποίου βγήκε η επιγονατίδα, με αποτέλεσμα ο παίκτης από τη Σιέρα Λεόνε να αντικατασταθεί στο 13'), μία αποβολή (του τερματοφύλακα του Αρη, Κουέστα, στο 27') κι ένα χαμένο πέναλτι (31') από τον Μάζουρεκ και σπουδαίες ευκαιρίες, ένθεν κακείθεν. Μάλιστα, οι οπαδοί του Αρη, μετά τη φάση του 13ου λεπτού, με την προσπάθεια του Γιουνές, που βρήκε και στο κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη, είδε τους Μανά (αντικατέστησε τον σοβαρά τραυματία Καμαρά) και Μάζουρεκ στο 19' και τον Μανά στο 23΄να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, πετάχτηκαν από τις θέσεις τους στο 39', όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε με θεαματικό τρόπο το βολέ του Ματέο Γκαρσία.

Διαιτητής ο Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (55' Μενέντεθ), Ματίγια, Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία (82' Ναζλίδης), Γιουνές (30' Αναγνωστόπουλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Αργκους, Τσοκάνης, Λουσέρο, Ντίας (88' Χαντάκιας), Μάζουρεκ (83΄Τσιγγάρας), Γουίλιαν, Μοράρ, Καμαρά (13' Μανά).

ΑρηςΠαναιτωλικός