Αθλητισμός|15.12.2018 21:50

Super league: Με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΟΦΗ 2-1

Newsroom

Με έναν παίκτη που δεν είναι πρώτο μπόι, η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε με ανατροπή να ψηλώσει, επιτυγχάνοντας την πέμπτη του φετινή νίκη και την τέταρτη συνεχόμενη, αποτελέσματα που όχι μόνο την έβγαλαν από τον βυθό του βαθμολογικού πίνακα, αλλά της επιτρέπουν να κάνει και όνειρα ευρωπαϊκά.

Ο 29χρονος Αργεντινός επιτελικός μέσος Μάρτιν Τόνσο, με δύο σουτ από κοντά έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα Τρίπολης να φτάσει σε μία σπουδαία ανατροπή και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς έβρεχε καθ΄ όλη του διάρκεια της αναμέτρησης και να κοιτάζει πλέον μόνον ψηλά.

Ο ΟΦΗ, που ήταν άκρως ανταγωνιστικός, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, όχι μόνον επειδή προηγήθηκε στο σκορ (27'), με έξυπνο φάουλ του Δεληγιαννίδη, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του τείχους, αλλά διότι έδειχνε, τουλάχιστον στο α΄ μέρος, ότι εκείνος ήταν ο κυρίαρχος του ματς. Μάλιστα, μέχρι του 62', όταν δέχθηκε την ισοφάριση, δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα.

Σ΄ εκείνο το λεπτό, ο Τόνσο με το δεξί πόδι, που δεν είναι το... καλό του, σημείωσε το 1-1, ενώ στο 87', ο Τσιλιανίδης, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι πέντε λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε το φάουλ, την προσπάθεια του Πασαλίδη απέκρουσε ο Στρέζος, όμως ο Τόνσο, που καιροφυλακτούσε, με σουτ από κοντά πέτυχε το 2-1.

Νωρίτερα, στο 81', ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά τα σουτ των Ντίνα και Νέιρα.

Διαιτητής ο Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Φερνάντεθ (65' Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (82' Τσιλιανίδης), Μανιάς (90' Βαλιέντε).

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Παπαστεριανός (72' Ντίνας), Μεγιάδο, Κυριακίδης (90' Κουτσιανικούλης), Σασί (62' Νέιρα), Πλατέλλας, Βουό.

Αστέρας ΤρίποληςΟΦΗ