Αθλητισμός|20.05.2020 17:04

La Liga: Οι Iσπανοί ρίχνουν την τεχνολογία του VAR στην αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Καθώς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες προκειμένου μέσα στον Ιούνιο να επιστρέψει στην κανονικότητα το ισπανικό ποδόσφαιρο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προβλεφθεί κάθε εμπόδιο σχετικό με τον Covid-19

Οι Ισπανοί πάντως έχουν πάει ένα βήμα παρά πέρα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς πέρα από τους αυστηρούς κανονισμούς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και το σύστημα... VAR προς την κατεύθυνση αυτή!

Δημοσίευμα της El Mundo αναφέρει πως το ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης βίντεο μέσα από το δωμάτιο του VAR, θα ελέγχει αν ένας ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός στον ιό, είχε σωματικές ή κοντινές επαφές με άλλους παίκτες που θα μπορούσε να τους μεταδώσει τον ιό.

Θα ελέγχουν δηλαδή κάθε παίκτη της La Liga, που έχει έρθει σε επαφή για περισσότερα από πέντε λεπτά με τον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό, μέσα από το ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης κίνησης στο βίντεο. Το πρωτόκολλο λέει πως κάποιος μπορεί να κολλήσει αν η επαφή κρατήσει περισσότερα από 15 λεπτά. 

La LigaVARΙσπανίαΚορονοϊόςποδόσφαιρο