Αθλητισμός|21.05.2020 22:25

Νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ντινάμο Δρέσδης - Η ανησυχία που προκαλεί στο ποδόσφαιρο

Newsroom

Η Ντινάμο Δρέσδης παραμένει σε καραντίνα 14 ημερών λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε μέλη της ομάδας. Για το λόγο αυτό άλλωστε αναβλήθηκαν οι τρεις πρώτες αναμετρήσεις που επρόκειτο να δώσει στην επανεκκίνηση της Bundesliga 2. Το πρόβλημα όμως γίνεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς, μετά τα πρώτα δύο κρούσματα, ακόμη δύο άτομα από την ομάδα βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Ενας παίκτης κι ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου, έπειτα από εξετάσεις του υποβλήθηκαν, διαγνώστηκαν με Covid-19, γεγονός που προβληματίζει όχι μόνο τους επιτελείς του συλλόγου αλλά συνολικά τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Και αυτό διότι η περίπτωση της Ντινάμο Δρέσδης δείχνει το πρόβλημα που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν το προσεχές διάστημα οι λίγκες και οι σύλλογοι (μεταξύ των οποίων και οι ελληνικοί) που προσπαθούν να επανέλθουν στην κανονικότητα με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στην ευκολία με την οποία μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός σε μια κλειστή κοινωνία όπως είναι μια ομάδα, ιδίως από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις με επαφές και σε συνθήκες κανονικότητας. Και η προέκταση του προβλήματος αφορά το καλεντάρι, δεδομένου ότι οι εναπομείναντες αγώνες πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω περιορισμένου χρόνου. Και στην προκειμένη περίπτωση, ήδη η Ντινάμο Δρέσδης γνωρίζει πως έχουν αναβληθεί τα παιχνίδια με Ανόβερο, Γκρότερ Φιρτ και Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Υπό αυτή την έννοια, συμπεραίνει κανείς ότι αλλοιώνεται και η αξιοπιστία του (εκάστοτε) πρωταθλήματος καθώς αφενός μια ομάδα που θα έχει λιγότερα ματς, θα γνωρίζει τα αποτελέσματα των αντιπάλων της, αφετέρου θα πρέπει να δώσει μαζεμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα τρία αναβληθέντα παιχνίδια για να... ξεχρεώσει.

BundesligaΝτιναμό ΔρέσδηςποδόσφαιροΚορονοϊός