Αθλητισμός|22.05.2020 23:44

«Αυτό ήταν το σκορ;» - Η τρομερή αντίδραση του Σλόαν μετά τη συντριβή από τους Μπουλς

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Τζέρι Σλόαν, ο θρυλικός τεχνικός των Γιούτα Τζαζ από το 1988 ως το 2011, που σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή νικημένος από τις νόσους Parkinson και Dementia, είχε κάνει αίσθηση με τις ατάκες του λίγο μετά τη συντριβή της ομάδας του από τους Σικάγο Μπουλς. Το... ξεχασμένο περιστατικό ήρθε να θυμίσει στα τελευταία του επεισόδια το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Last Dance, που πραγματεύεται την πορεία του Μάικλ Τζόρνταν και των Μπουλς.

Ο Σλόαν, αμέσως μετά την συντριβή των Γιούτα Τζαζ από τους Σικάγο Μπουλς με το απίστευτο 96-54, είχε παρουσιαστεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα και κοιτάζοντας με έκπληξη το φύλλο της στατιστικής, αναρωτήθηκε με ανοιχτά τα μικρόφωνα: «Αυτό είναι το σκορ; Είναι το τελικό;». Ο Αμερικανός τεχνικός από το Ιλινόις, είχε αντιμετωπίσει τους Μπουλς στους τελικούς του 1997 και του 1998, αλλά και τις δύο φορές η καταπληκτική ομάδα του, που είχε στο ρόστερ της αστέρια όπως ο Καρλ Μαλόουν και ο Τζον Στόκτον, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο και ηττήθηκε από τον MJ και την παρέα του.

Το 2009, ο Τζέρι Σλόαν έγινε μέλος του Hall of Fame, στην ίδια τάξη (class 2009) με τον μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν, τον τρομερό Στόκτον και τον «ναύαρχο» Ντέιβιντ Ρόμπινσον των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Δείτε το απόσπασμα του βίντεο από το Last Dance, αλλά και την ομιλία του κατά την είσοδο του στο Hall of Fame:

T

ΝΒΑThe Last DanceμπάσκετΜάικλ ΤζόρντανΤζέρι Σλόαν