Αθλητισμός|22.05.2020 23:05

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μηνύει το Football Manager!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινείται νομικά εναντίον της εταιρείας που εκδίδει το διάσημο ηλεκτρονικό simulation game Football Manager. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η αγγλική ομάδα που διαθέτει ένα απ' τα ισχυρότερα brand στον πλανήτη προχώρησε σε μήνυση εις βάρος της εταιρείας Sega Publishing and Sports Interactive κατηγορώντας την πως παραβιάζει το εμπορικό σήμα του συλλόγου και πως κάνει εκτενή χρήση του ονόματος καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Παράλληλα, η Γιουνάιτεντ υποστηρίζει πως δεν έχει δώσει τη σχετική άδεια για χρήση του ονόματός της, ενώ σημειώνει πως αναφορικά με το σήμα, η Sega το χρησιμοποιεί παραποιημένο προκειμένου να αποφύγει τα νομικά ζητήματα. Από την πλευρά της πάντως, η εταιρεία υποστηρίζει ότι γίνεται νόμιμη αναφορά του ονόματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο, και ότι ουσιαστικά το όνομα της Γιουνάιτεντ χρησιμοποιείται στο Football Manager, αλλά και στον προκάτοχό του, το θρυλικό Championship Manager από το 1992 «χωρίς καμία καταγγελία από τον ενάγοντα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Οι δύο πλευρές αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Σημειωτέον, ότι στο FM2020, την τελευταία έκδοση του παιχνιδιού, για πρώτη φορά η Γιουβέντους έχει διαφορετικό όνομα (ονομάζεται Zebre) λόγω της συμφωνίας του ιταλικού συλλόγου με την εταιρεία ΚΟΝΑΜΙ για τη χρήση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ονόματος στο ePES 2020.

ποδόσφαιροΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier LeagueFootball Manager