Αθλητισμός|25.05.2020 16:14

Ξέσπασμα Καντέρ εναντίον Τούρκογλου: «Είσαι το σκυλάκι του Ερντογάν»

Newsroom

Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, Ενές Καντέρ, πρόσθεσε ένα ακόμη κεφάλαιο στο βιβλίο της ανοιχτής κόντρας του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το τουρκικό καθεστώς, καθώς όχι μόνο βρίσκονται σε ρήξη, αλλά έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι δέχεται απειλές και ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του επειδή θα συλληφθεί. Πρόσφατα άλλωστε δήλωσε πως «το καθεστώς της Τουρκίας θα χρησιμοποιήσει την πανδημία για να εδραιώσει την εξουσία του». Αυτή τη φορά ο Τούρκος NBAer επιτέθηκε φραστικά στον πρώην συμπαίκτη του Χέντο Τούρκογλου και νυν πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, που επίσης έπαιξε στο ΝΒΑ, με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε ο τελευταίος στα social media.

Το ΝΒΑ πόσταρε μία φωτογραφία του Καντέρ και την αφιέρωσε σε όλους τους Μουσουλμάνους σχολιάζοντας πως «σήμερα το ΝΒΑ γιορτάζει την αφοσίωση των Μουσουλμάνων παικτών στο παιχνίδι μας». Ο Καντέρ απάντησε κάνοντας μία ευχή για αγάπη, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο, αλλά αμέσως μετά ο Τούρκογλου υπενθύμισε στο ΝΒΑ πως «υπάρχουν και άλλοι Μουσουλμάνοι παίκτες στο ΝΒΑ όπως είναι οι Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ και Ερσάν Ιλιασόβα».

Το σχόλιο αυτό εκνεύρισε τον Καντέρ, που έχει προηγούμενα με τον Τούρκογλου και ξέσπασε: «Ο δικτάτορας Ερντογάν έδωσε πίσω στο σκυλάκι του, τον Χινταγέτ Τούρκογλου, το τηλέφωνό του για να σχολιάσει; Σου είπε ο μπαμπάς σου ο Ερντογάν να με μπλοκάρεις;»

T

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕνές ΚαντέρΤουρκίαNBA