Αθλητισμός|26.05.2020 18:51

Μετά το «Last Dance», δύο καθηλωτικά ντοκιμαντέρ για Λανς Άρμστρονγκ και Μπρους Λι

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Το εκπληκτικό Last Dance για την ζωή του Αir Μάικλ Τζόρνταν και την αυτοκρατορία των Σικάγο Μπουλς καθήλωσε το κοινό και σάρωσε την τηλεθέαση με μέσο όρο 5,6 εκατομμύρια τηλεθεατές στο ESPN, χωρίς καν να υπολογίζεται το Netflix, που μετέδωσε τα δέκα επεισόδια εκτός ΗΠΑ. Η ασύγκριτη επιτυχία έδωσε το έναυσμα στους παραγωγούς του ESPN να προχωρήσουν σε νέες ιστορίες. Έτσι ακολουθεί (και μάλιστα εσπευσμένα) το ντοκιμαντέρ «30 for 30», το οποίο αρχίζει με δύο επεισόδια και θα ολοκληρωθεί σε δύο Σαββατοκύριακα, για τη ζωή του κορυφαίου ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ, που σόκαρε όλο τον αθλητικό κόσμο όταν αποκαλύφθηκε ότι συστηματικά ήταν ντοπαρισμένος .

«Τα αναβολικά που πήρα δεν αποκλείεται να ευθύνονται για τον καρκίνο στους όρχεις», εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ ο επτά φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας, που έχασε τους τίτλους του, όταν το 2012 παραδέχτηκε ότι έπαιρνε αναβολικά. 

 

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ιστορία του Μπρους Λι στις 7 Ιουνίου με τίτλο Be Water, που καταγράφει τις πρώτες μέρες του ως γιου ενός αστέρα της όπερας και την ταραγμένη παιδική ζωή του, καθώς σε ηλικία 18 ετών βρέθηκε να διδάσκει κουνγκ φου στο Σαν Φρανσίσκο, πριν διεισδύσει στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί με ένα ντοκιμαντέρ, το Long Gone Summer, στις 14 Ιουνίου, που εξιστορεί την εποχή του μπέιζμπολ το 1998 παράλληλα με τη ζωή των Σάμι Σόσα και Μαρκ ΜακΓκουάιρ.

Μάικλ ΤζόρντανΛανς ΑρμστρονγκΜπρους ΛιThe Last DanceESPN