Αθλητισμός|25.05.2020 16:20

Η Ενωση παικτών με επιστολή της λέει «όχι» στην επανέναρξη της Euroleague

Newsroom

Καθώς αναμένεται με ενδιαφέρον η έκτακτη γενική συνέλευση της Euroleague, που θα πάρει αποφάσεις για την αυλαία της φετινής σεζόν και την έναρξη της επόμενηςη Ενωση Παικτών (ELPA) με επιστολής της στις ομάδες της διοργάνωσης ζήτησε την ακύρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με σερβικό δημοσίευμα, η ELPA επισημαίνει τους κινδύνους που κρύβει για την υγεία των αθλητών η επιστροφή στα γήπεδα. «Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές για τους παίκτες. Κάποιοι έχουν πρόσβαση στα παρκέ, άλλοι βρίσκονται μακριά από μία τέτοια πολυτέλεια. Η επιστροφή στην προπόνηση συνδυάστηκε με τεστ που είχαν άσχημα αποτελέσματα, εξαιτίας της απραξίας. Η συνέχιση της διοργάνωσης θα μεγάλωνε το ρίσκο τραυματισμών και άλλων προβλημάτων υγείας, που μπορούν να επηρεάσουν και την επόμενη χρονιά. Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι παίκτες χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τους αγώνες, ώστε να μειώσουν το ρίσκο για τραυματισμό».

Ήδη οι αρχηγοί των 18 ομάδων, μαζί με 18 ακόμη συμπαίκτες τους, μέσω τηλεδιάσκεψης (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκαν από τους Νικ Καλάθη και Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τους Ίαν Βουγιούκα και Κώστα Παπανικολάου) ήταν αρνητικοί στην πλειοψηφία τους για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

μπάσκετEuroleague