Αθλητισμός|25.05.2020 16:26

World of Sports: Ο μαγευτικός αθλητικός πολυχώρος της Disney που προσελκύει το ΝΒΑ

Θοδωρής Φελάνης

Το ΝΒΑ σκέφτεται να ταξιδέψει στη Disney, σε έναν μαγευτικό πολυχώρο εκατοντάδων στρεμμάτων στο Ορλάντο της Φλόριντα, μια εμπειρία ζωής για όσους έχουν επισκεφτεί τα δεκάδες θεματικά του πάρκα. Εκεί βρίσκεται από το 1997 και το ESPN Wide World of Sports Complex που θεωρείται ίσως η κορυφαία αθλητική εγκατάσταση πολλαπλών αγωνισμάτων στις ΗΠΑ και πιθανότατα στον κόσμο.  

Το ESPN Wide World of Sports Complex εκτείνεται σε μια έκταση 220 στρεμμάτων και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 60 αθλήματα! Διαθέτει γήπεδα μπέιζμπολ , σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ(εκεί όπου το ΝΒΑ σχεδιάζει την παρουσία του) χωρητικότητας 8.000 θέσεων, γήπεδο ποδόσφαιρο, γκολφ, στίβου, γήπεδα σόφτμπολ, ποδηλασίας , χόκει... Στον αθλητικό αυτό πολυχώρο φιλοξενούνται κάθε χρόνο περισσότερες από 200 εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων διάφορα τουρνουά (όπως η τελική φάση του NBA Junior, καλοκαιρινά pre draft camp) και πρωταθλήματα όλων των αγωνισμάτων, ενώ ομάδες επιλέγουν τον συγκεκριμένο προορισμό και για την προετοιμασία τους.

Το ESPN Wide World of Sports Complex ανέλαβε να φιλοξενήσει τους Καλοκαιρινούς Αγώνες των Special Olympics  των ΗΠΑ το 2022, (μια διοργάνωση με 4.000  αθλητές, 1.500 προπονητές και 20.000 οικογένειες και οπαδούς από τις 50 πολιτείες). Εκτός των άλλων το γιγάντιο αυτό αθλητικό πάρκο διαθέτει προπονητήρια,18 υπαίθρια γήπεδα πολλαπλών χρήσεων για ποδόσφαιρο, λακρός, επιπλέον γήπεδα για μπάσκετ, βόλεϊ  κλπ.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ο απλός επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί σε όλα τα γήπεδα ενώ ειδικά για το μπάσκετ υπάρχει και γηπεδάκι που προσομοιάζει με αυτά του ΝΒΑ(με εικονικούς φιλάθλους) όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκούν τις δεξιότητες τους. Δεν θα περάσουν καθόλου άσχημα στην διάρκεια του εγκλεισμού τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις οι αστέρες του ΝΒΑ εφόσον παρθεί οριστικά η απόφαση συνέχισης του πρωταθλήματος στο συγκεκριμένο μέρος.

DisneyμπάσκετNBAΚορονοϊός