Αθλητισμός|25.05.2020 23:49

Απίστευτες σκηνές στη Γαλλία: 400 άτομα σε παράνομο ποδοσφαιρικό αγώνα!

Newsroom

Το ποδόσφαιρο και οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων απαγορεύονται στη Γαλλία λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, πλήθος κόσμου αψήφησε τους περιορισμούς και τα μέτρα των γαλλικών αρχών προκειμένου να παρακολουθήσει έναν παράνομο ποδοσφαιρικό αγώνα! Συνέβη στο Στρασβούργο, όπου η Neuhof αντιμετώπισε τη Hautepierre σε μια αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Stade Paco Meteo». Κι όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Υoutube και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερα από 400 άτομα έδωσαν το «παρών» αγνοώντας κάθε μέτρο προστασίας. Ούτε λόγος για social distancing και μάσκες, ενώ κατά τη διάρκεια ενός γκολ επικράτησε το απόλυτο χάος καθώς δεκάδες άτομα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν!

Το αξιοπερίεργο είναι πως το κάλεσμα για τον αγώνα είχε δοθεί μέσω Facebook, όπου ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί η αναμέτρηση, την οποία όμως ούτε αντιλήφθηκαν οι αρχές ούτε φυσικά μπόρεσαν να αποτρέψουν. «Αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής είναι ανεύθυνο και το αποδοκιμάζουμε πλήρως», είπε ο αντιδήμαρχος Στρασβούργου, Σερζ Ολέρ, ο οποίος πρόσθεσε: «Η ηλιθιότητα και η ανευθυνότητα μπορούν να οδηγήσουν σε μια καταστροφική κατάσταση, την οποία δεν θέλει κανείς μας. Ζητώ από τους κατοίκους του Στρασβούργου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ο αγώνας λέγεται ότι οργανώθηκε από τον αθλητικό οργανισμό «JS Koenigshoffen», ο πρόεδρος του οποίου, Φρανσουά Μαρκάντ, τόνισε πως οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιήθηκαν δίχως να έχει δοθεί η σχετική άδεια. «Αυτό που συνέβη είναι απολύτως απαράδεκτο και αδικαιολόγητο. Έπεσα από τα σύννεφα όταν το έμαθα. Να είστε σίγουροι πως κανείς από εμάς δεν ενθάρρυνε την πραγματοποίηση του αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Dernieres Nouvelles d’Alsace».

Δείτε τι συνέβη στο Στρασβούργο:

ποδόσφαιροlockdownΚορονοϊόςΓαλλία