Αθλητισμός|26.05.2020 18:16

Βαλβέρδε: «Είναι φρικτό να παίζεις σε άδειο γήπεδο»

Newsroom

Η εφημερίδα «Sport» φιλοξένησε δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε με αφορμή την επικείμενη επιστροφή της La Liga στη δράση με τη βασική ιδιαιτερότητα να είναι η απουσία φιλάθλων από τα γήπεδα. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, που έχει γράψει δύο θητείες και στον πάγκο του Ολυμπιακού, ανέσυρε από τη μνήμη του την αναμέτρηση της Μπάρτσα με τη Λας Πάλμας το 2017 που είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών και σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του είχε... εισπράξει αυτή την κατάσταση.

«Θα είναι περίεργο. Δεν ξέρω πώς θα είναι να βλέπεις 100 ματς κεκλεισμένων των θυρών στην Ισπανία. Τα πρώτα θα είναι και τα πιο δύσκολα. Θυμάμαι το Μπαρτσελόνα - Λας Πάλμας. Ηταν φρικτό... Η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για να παίξει έτσι. Ισως τώρα να είναι πιο προσαρμοσμένοι» ανέφερε αρχικά ο Βάσκος τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊο: «Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι, κυρίως για την ανησυχία που είχε ο καθένας τόσο για τη δική του υγεία, όσο και των συγγενών του. Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ανθρώπους που εργάζονται σε πιο σημαντικούς τομείς από το ποδόσφαιρο, το οποίο όμως δεν παύει να είναι θέαμα».

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε και για την απόφαση του άλλοτε παίκτη του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αρίτζ Αντούριθ, να σταματήσει το ποδόσφαιρο, και είπε:«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που με το χρόνο βελτιωνόταν. Πάντα είχε καλά στατιστικά, όπου κι αν έπαιξε. Πάντα ήταν παράδειγμα για όλους. Υπάρχουν στιγμές που δεν χρειάζεται να φοράς το περιβραχιόνιο για να καταλάβει το ρόλο που έχει κάποιος σε μια ομάδα».

ΚορονοϊόςLa LigaΕρνέστο ΒαλβέρδεποδόσφαιροΜπαρτσελόνα