Αθλητισμός|26.05.2020 22:43

ΝΒΑ: Η πρόταση για νέο σύστημα διεξαγωγής - Τον Σεπτέμβριο το draft

Newsroom

To NBA αναζητεί κάθε τρόπο για να ολοκληρώσει τη σεζόν, αλλά ταυτόχρονα εξετάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια για να αρχίσει χωρίς προβλήματα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μετά την πρόταση που εξετάζεται για να συνεχιστεί η σεζόν με εξ' ολοκλήρου αγώνες στο Ορλάντο, στις εγκαταστάσεις της Walt Disney, πλέον μελετά την... αντιγραφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, που πρότεινε η λίγκα του ΝΒΑ προς τους general manager των ομάδων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι πρώτες 20 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των πέντε, και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στους «8». Αυτές οι ομάδες στη συνέχεια θα παίξουν στα πλέι οφ με στόχο τις τέσσερις νίκες (best of 7).

Μάλιστα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα γκρουπ δυναμικότητας θα είναι τα ακόλουθα:

1ο: Μπακς, Λέικερς, Ράπτορς, Κλίπερς
2ο: Σέλτικς. Νάγκετς, Τζαζ, Χιτ
3ο: Θάντερ, Ρόκετς, Πέισερς, Σίξερς
4ο: Μάβερικς, Γκρίζλις, Νετς, Μάτζικ
5ο: Μπλέιζερς, Πέλικανς, Κινγκς, Σπερς

T
T

Τον Σεπτέμβριο το draft του ΝΒΑ

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες έρχονται για την τύχη του NBA Draft, που ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον Μαρκ Στάιν των «New York Times», το Draft pick θα διεξαχθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ενώ η 1η Οκτωβρίου θα σηματοδοτήσει την έναρξη της free agency, κατά την οποία κάθε ομάδα θα μπορεί να αποκτήσει ελεύθερους παίκτες.

T

μπάσκετΝΒΑdraft