Αθλητισμός|27.05.2020 15:59

Τζόρνταν: Δεν παίζω στην Εθνική με τον Αϊζάια - Το ηχητικό που εκθέτει τον «MJ»

Newsroom

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Last Dance» ολοκληρώθηκε όμως εξακολουθεί να απασχολεί τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ καθώς πληθαίνει η λίστα ανθρώπων που ένιωσαν θιγμένοι από αναφορές που έγιναν σε αυτό.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής στις τοποθετήσεις του. Σχετικά με τον Αϊζάια Τόμας ήταν γνωστό πως ο σούπερ σταρ των Σικάγο Μπουλς είχε ενοχληθεί από την στάση του ίδιου (όπως και των υπόλοιπων παικτών των Ντιτρόιτ Πίστονς) να μην δώσουν το χέρι τους, για την ήττα που είχαν υποστεί το 1991 στους τελικούς της Ανατολής από τους Μπουλς.

Ήταν επίσης γνωστό πως ο Τζόρνταν, είχε παίξει ένα ρόλο στην απόφαση των ΗΠΑ να μην συμπεριλάβει τον Αϊζάια Τόμας στην Dream Team του 1992 , στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Στην διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Τζόρνταν υποστήριξε πως πράγματι δεν συμπαθεί τον Τόμας: «Ανεξάρτητα του πόσο τον μισώ, σέβομαι ό,τι κατάφερε. Υπήρχε η υπόνοια ότι ζητούσα (σ.σ. να τον κόψουν από την ομάδα) αλλά δεν ανέφερα ποτέ το όνομά του. Αν θέλετε να κατηγορήσετε εμένα και για αυτό κάντε το» είπε μεταξύ άλλων.

Ο συγγραφέας Τζακ ΜακΚάλουμ σε ένα podcast που έκανε με τίτλο «The Dream Team Tapes» παρουσίασε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο «Air» δεν επιθυμούσε την παρουσία του Τόμας στην Dream Team. Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ο Τζόρνταν να δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2011 τα εξής:«Με κάλεσε ο Ροντ Θορν (σ.σ. ο υπεύθυνος επιλογής των παιχτών της Dream Team) και του είπα: «Δεν πρόκειται να παίξω αν ο Αϊζάια Τόμας είναι στην ομάδα». Ο Θορν με διαβεβαίωσε. Μου είπε «ξέρεις κάτι; Ούτε ο Τσακ Ντέιλι (σ.σ. ο προπονητής της ομάδας των ΗΠΑ) τον θέλει». Οπότε δεν θα είναι στην ομάδα».

T

μπάσκετThe Last DanceNBAΜάικλ Τζόρνταν