Αθλητισμός|28.05.2020 16:57

Αίτημα της Super League στην κυβέρνηση για αγώνες με κόσμο στα γήπεδα!

Newsroom

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο ΟΦΗ για τέλεση αγώνων παρουσία φιλάθλων, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τις ομάδες της Super League. Στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης (28/5), οι ΠΑΕ συμφώνησαν οριστικά και πλέον ετοιμάζεται το σχετικό αίτημα που θα κατατεθεί προς την κυβέρνηση για να επιτραπεί η τέλεση των αγώνων με παρουσία έστω και λίγων οπαδών στις εξέδρες. Η πρόταση θα αφορά τόσο τα πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ, το πρόγραμμα των οποίων «κλείδωσε» στο συμβούλιο της SL.

Η πρόταση της Λίγκας θα αφορά παρουσία κόσμου περίπου στο 20% της χωρητικότητας των γηπέδων προκειμένου να τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας αλλά και οι αποστάσεις μεταξύ των φιλάθλων. Επί παραδείγματι, η πρόταση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΟΦΗ, έπειτα από σχετική μελέτη που είχε γίνει, ανέφερε πως για κάθε εισιτήριο που θα διατίθεται, θα καταργούνται/ακυρώνονται οι θέσεις γύρω από τον αριθμό του συγκεκριμένου εισιτηρίου προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

Σε πρώτη φάση, ήταν θετικός ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχουν οι υγειονομικές αρχές προκειμένου να δοθεί η έγκριση για το άνοιγμα των κερκίδων.

Ηδη στην Ευρώπη αρχίζουν δειλά-δειλά οι αναμετρήσεις παρουσία φιλάθλων (με περιορισμούς), όπως ήδη έχει αποφασιστεί στη Σερβία αλλά και στην Ουγγαρία.

SuperLeagueποδόσφαιροφίλαθλοι