Αθλητισμός|29.05.2020 20:27

Super League: Ολα δείχνουν πρεμιέρα στα πλέι οφ με γραμμή οφσάιντ!

Newsroom

Παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός πήγε τα πάντα πίσω (και στο ποδόσφαιρο), εκτός απροόπτου θα υπάρχει κανονικά στο VAR η περίφημη γραμμή του οφσάιντ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, τα οποία αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου. Εξαρχής υπήρχαν ερωτήματα ακόμα και για τη διαθεσιμότητα του VAR λόγω της πανδημίας σε περίπτωση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, όμως όχι μόνο δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι διαθέσιμο σε... πλήρη έκδοση σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη γραμμή του οφσάιντ, που θα ξεδιαλύνει τις πιο οριακές φάσεις και για την οποία τόσος λόγος έγινε από την αρχή της χρονιάς (με αφορμή τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ξάνθης), θα κάνει... πρεμιέρα στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών. Το «ok» εξάλλου είχε ήδη δοθεί προ κορονοϊού, όταν εγκρίθηκε η αγορά του «πακέτου» (κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ ανά παιχνίδι) από την ΕΠΟ. 

Σημειώνεται ότι το σχετικό σεμινάριο ακόμα δεν έχει γίνει στους διαιτητές της Superleague, αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, ενώ από τεχνολογικής άποψης τα πάντα είναι έτοιμα. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, το πιθανότερο είναι ότι η γραμμή θα είναι κανονικά διαθέσιμη από την πρεμιέρα των πλέι οφ. Αντιθέτως, εφόσον δεν διαφοροποιηθεί κάτι το προσεχές διάστημα, η γραμμή δεν θα χρησιμοποιηθεί στα πλέι άουτ. 

Πηγή: SDNA

διαιτησίαVARSuperLeagueποδόσφαιρογραμμή οφσάιντ