Αθλητισμός|17.12.2018 11:10

Ντεσόν Τόμας στο Ethnos.gr: «Μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση»

Θοδωρής Φελάνης

Ο 27χρονος αμερικανός φόργουορντ, μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο ethnos.gr για την επικράτηση της ομάδας του επί του Δικεφάλου αλλά και για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με δυο παιχνίδια απέναντι στην Ρεάλ και στην Αρμάνι.

«Πιστεύω πώς αρχικά η άμυνα μας ήταν αυτή που έβαλε τους κανόνες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μπήκαμε πολύ επιθετικά, βρήκαμε ρυθμό, εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και φτάσαμε στην νίκη. Θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε με ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα μετά την επιτυχία επί της Νταρουσάφακα», είπε ο Τόμας και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολη η έδρα του ΠΑΟΚ, είναι καλή ομάδα, έχουν καλό δέσιμο κι αυτό φαίνεται από την πορεία τους. Δεν παράτησαν το παιχνίδι, πάλεψαν μέχρι τέλους. Είναι ομάδα που μπορεί να πάει σε ψηλό σκορ, έχουν πολλά γκαρντ, παίζουν σκληρά. Είμαστε ευχαριστημένοι που απέναντι σε μια δύσκολη έδρα κάναμε το παιχνίδι μας και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για την συνέχεια είπε: «Αυτές οι δυο συνεχόμενες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για την συνέχεια. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο  που θέλουμε, μπορούμε και καλύτερα. Πρέπει να αντιδράσουμε στοχεύοντας στο ψηλότερο επίπεδο. Η Ρεάλ είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζουμε απέναντι στην ομάδα που πέρσι κατέκτησε την Ευρωλίγκα κι αυτό τα λέει όλα. Διαθέτει πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις και έχει καλή χημεία. Εμείς πρέπει να διαβάσουμε σωστά το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε την νίκη γιατί θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Δεν είχαμε καλή εικόνα σε κάποια ματς, μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Σχετικά με τους τομείς στους οποίους κατά την γνώμη του χρειάζεται να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός είπε: «Με τον ΠΑΟΚ είδατε, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και μπήκαν τα ελεύθερα σουτ. Η ευστοχία στο μακρινό σουτ είναι κάτι που έχουμε ως ομάδα απλώς δεν μας βγήκε όσο θα θέλαμε. Είμαστε μεγάλη ομάδα, χρειάζεται να παίζουμε με αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση στο πλάνο μας, αυτό πρέπει να κάνουμε».

ΠαναθηναϊκόςΝτεσόν ΤόμαςBasket League