Αθλητισμός|31.05.2020 16:06

Σενάριο για συνέχεια του Champions League και του Europa στη Γερμανία!

Newsroom

Αλλαγή δεδομένων στα Κύπελλα Ευρώπης φέρνει δημοσίευμα δανέζικης εφημερίδας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, η UEFA αναμένεται να αποφασίσει πως τα παιχνίδια που απομένουν σε Champions και Europa League θα γίνουν αποκλειστικά στη Γερμανία! Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Ekstrabladet σημειώνοντας πως πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα εξετάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες θα ολοκληρωθούν οι διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Ούτως ή άλλως, τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν έντονες φήμες πως η UEFA σκέφτεται να πραγματοποιηθούν μονοί αγώνες, αντί διπλών στους προημιτελικούς και του ημιτελικούς, ενώ και η διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών στο ίδιο μέρος εμφανιζόταν ως το επικρατέστερο σενάριο, κάτι το οποίο ήρθαν να επιβεβαιώσουν και οι Δανοί γράφοντας πως οι αγώνες που απομένουν, μεταξύ των οποίων και η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για τους «16» του Europa, θα γίνουν επί γερμανικού εδάφους. 

Η UEFA θέλει με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τις μετακινήσεις των αποστολών και τα συνεχή ταξίδια μεταξύ των χωρών και θεωρείται ο πιο ασφαλής τρόπος για να ολοκληρωθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια οι δύο διοργανώσεις ακόμα και αν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε κάποια ομάδα.  Στην παρούσα φάση η Γερμανία προκρίνεται ως η καλύτερη λύση με δεδομένο πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ και τα μέτρα που έχουν ληφθεί κρίνονται αποτελεσματικά.

Champions LeagueEuropa LeagueποδόσφαιροUEFAΚορονοϊός