Αθλητισμός|31.05.2020 16:38

Παναθηναϊκός: Στο προσκήνιο ξανά ο Βέλικο Παούνοβιτς

Newsroom

Το όνομα του Βέλικο Παούνοβιτς δεν είναι άγνωστο στον... μικρόκοσμο του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος κόουτς είχε ακουστεί πολύ δυνατά για τον πάγκο του «τριφυλλιού» το 2015 μετά το τέλος της θητείας του Γιάννη Αναστασίου. Ομως τότε, είχε κερδίσει στο... νήμα το χρίσμα για την τεχνική ηγεσία ο Ιταλός Αντρέα Στραματσόνι, του οποίου το πέρασμα όμως από την ομάδα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον σύλλογο. Μια πενταετία αργότερα, κι αφού μεσολάβησε η θετική παρουσία του Σέρβου προπονητή στο αμερικανικό MLS για λογαριασμό των Σικάγο (από τον Νοέμβριο του 2015 ως τον Νοέμβριο του 2019), το όνομα Παούνοβιτς επανέρχεται στο προσκήνιο για το «τριφύλλι».

Ο Ισπανός Ντάνι Παγιάτος παραμένει ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους κόουτς, όπου όμως προστέθηκε και ο Παούνοβιτς, ο οποίος παραμένει δίχως ομάδα τους τελευταίους μήνες. Ο Σέρβος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κάνει αξιοπρόσεχτη δουλειά και στις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας από το 2012 ως το 2015. Είναι ενδεικτικό ότι το καλοκαίρι του '15 πανηγύρισε με τους Σέρβους την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ηλικίες κάτω των 20 ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» έχουν ήδη προσεγγίσει τον Παούνοβιτς για να διαπιστώσουν αν επιθυμεί να εργαστεί στην Ελλάδα αλλά και για να γίνει μια πρώτη επαφή ως προς τα οικονομικά δεδομένα σε περίπτωση που εισέλθουν στο βασικό στάδιο της διαπραγμάτευσης. Την παρούσα περίοδο πάντως ο Παούνοβιτς βρίσκεται... εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω κορονοϊού.

Γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1977 και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ήταν μεσοεπιθετικός με καλή τεχνική και έφεση στο γκολ. Κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 34 ετών έχοντας ως highlight το πέρασμά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΠαναθηναϊκόςΒέλικο Παούνοβιτςποδόσφαιρο