Αθλητισμός|31.05.2020 19:17

O Τουράμ σκόραρε και γονάτισε όπως ο Κάπερνικ για τη δολοφονία του George Floyd!

Newsroom

Οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στη Μινεάπολη συνεχίζονται σε ολόκληρο των πλανήτη, την ώρα που η κατάσταση είναι έκρυθμη στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Γκλάντμπαχ με την Ουνιόν για τη γερμανική Bundesliga, ο Γάλλος, Μάρκους Τουράμ, σκόραρε για τους γηπεδούχους (επικράτησαν 4-1) και αμέσως μετά, αντί να πανηγυρίσει, γονάτισε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού, ο οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

Μάλιστα, η ενέργειά του θύμισε την εμβληματική κίνηση που είχε κάνει ο Κόλιν Κάπερνικ, αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος, το 2016 είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία Αφροαμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές διακρίσεις. Μάλιστα, τότε ο Κάπερνικ έχει τιμωρηθεί από την ομάδα του, τους San Francisco 49ers με διακοπή του συμβολαίου του, ενώ τέθηκε στο περιθώριο και από τις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας.

Ο Τουράμ είναι γιος του άλλοτε σπουδαίου Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιλιάν Τουράμ, ο οποίος έπαιξε σε Μονακό, Πάρμα, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα και κατά καιρούς μιλάει ανοιχτά για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο.

Δείτε την ενέργεια του Τουράμ

Θυμηθείτε και την κίνηση που είχε κάνει ο Κάπερνικ

ποδόσφαιροΓκλάντμπαχBundesligaΜάρκους ΤουράμGeorge FloydΚόλιν Κάπερνικ