Αθλητισμός|31.05.2020 23:36

Οταν ο Κόμπι Μπράιαντ «φώναζε»: «I can't breathe» - Το μήνυμα της συζύγου του

Newsroom

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Κόμπι Μπράιντ και οι συμπαίκτες του στους Λέικερς, εμφανίστηκαν στην προθέρμανση πριν από τον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «I can't breathe» (σ.σ. δεν μπορώ να αναπνεύσω). Ηταν μια συμβολική κίνηση για να στείλουν ένα μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας, των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του Ερικ Γκάρνερ, ο οποίος σε βίντεο που κυκλοφόρησε τότε, ακουγόταν να λέει απεγνωσμένα «δεν μπορώ να αναπνεύσω» προς τους αστυνομικούς που τον είχαν ακινητοποιήσει πιάνοντάς από τον λαιμό. Λίγο αργότερα εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης σε μια υπόθεση που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που έχει συγκλονίσει όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Η σύζυγος του αδικαχαμένου Κόμπι, Βανέσα Μπράιντ, με αφορμή το συγκλονιστικό «Ι can't breathe» του Τζορτζ Φλόιντ, θυμήθηκε τη μέρα που ο Κόμπι φόρεσε το μπλουζάκι με το ίδιο μήνυμα και μοιράστηκε στα social media μια φωτογραφία του, στέλνοντας το δικό της μήνυμα μέσω και του Κόμπι.

«Ο σύζυγός μου φόρεσε αυτό το μπλουζάκι πριν από χρόνια, και έχουμε πάλι τα ίδια. #ICANTBREATHE Η ζωή είναι τόσο εύθραυστη. Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη. Η ζωή είναι πολύ σύντομη. Ας μοιραστούμε και να αγκαλιάσουμε τις όμορφες ομοιότητες που μοιραζόμαστε ως άνθρωποι. Απομακρύνετε το μίσος. Διδάξτε σεβασμό και αγάπη για όλους στο σπίτι και στο σχολείο. Διαδώστε την ΑΓΑΠΗ. Πολεμήστε για την αλλαγή - εγγραφείτε για να ψηφίσετε. Μην χρησιμοποιείτε αθώες ζωές που χάθηκαν ως δικαιολογία για να λεηλατείτε. Γίνετε το παράδειγμα της αλλαγής που θέλουμε να δούμε. #BLACKLIVESMATTER».

T

Oταν ο Κόμπι και οι Λέικερς έστελναν το μήνυμα «I can't breathe»...

Η υπόθεση του Γκάρνερ για την οποία είχε μιλήσει ο Κόμπι θυμίζει σε αρκετά σημεία τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

George FloydΚόμπι ΜπράιαντΒανέσα Μπράιαντ