Αθλητισμός|02.06.2020 00:34

Δριμεία επίθεση Πόποβιτς σε Τραμπ: «Είναι ένας διαταραγμένος ηλίθιος»

Newsroom

Σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προέβη ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο θρυλικός κόουτς, ο οποίος κατά καιρούς δεν διστάζει να εκφράσει την άποψή του και για κοινωνικά ζητήματα, πέραν του μπάσκετ, κλήθηκε να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ λόγω της δολοφονίας του George Floyd. Και ήταν κάτι περισσότερο από καταγγελτικός για τον επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης τον οποίο χαρακτήρισε δίχως δισταγμό ως έναν «διαταραγμένο ηλίθιο»!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ντέιβ Ζίριν του «The Nation» δεν μάσησε τα λόγια του, ούτε προσπάθησε να ακολουθήσει έναν πολιτικά ορθό λόγο. «Ολοι βλέπουμε την αστυνομική βία και τον ρατσισμό, αλλά τίποτα δεν αλλάζει», σχολίασε αρχικά ο Πόποβιτς, εξηγώντας: «Γι 'αυτό οι διαδηλώσεις είναι τόσο εκρηκτικές. Ωστόσο, χωρίς ηγεσία και κατανόηση του προβλήματος, δεν θα υπάρξει ποτέ αλλαγή. Οι λευκοί Αμερικανοί αποφεύγουμε να υπολογίσουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί πάντα ήταν προνόμιο μας να μπορούμε να το αποφύγουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Στη συνέχεια ο τεχνικός των Σπερς εστίασε στον Ντόναλντ Τραμπ και ήταν (τουλάχιστον) καυστικός: «Δεν είναι μόνο διχαστικός. Είναι καταστροφικός. Το να ζεις την εποχή του Τραμπ σε κάνει να θέλεις να πεθάνεις. Θα σε φάει ζωντανό για τους δικούς του σκοπούς. Είμαι απογοητευμένος που έχουμε έναν ηγέτη που δεν μπορεί να πει "Black Lives Matter" (σ.σ. οι ζωές των μαύρων έχουν αξία). Γι' αυτό κρύβεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Είναι δειλός. Δημιουργεί μια κατάσταση και τρέχει... Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να τον αγνοήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει. Είναι ένας διαταραγμένος ηλίθιος»...

Προηγουμένως, ο Ποπόβιτς είχε σχολιάσει τη στάση που τηρεί το Τραμπ λέγοντας ότι «είναι απίστευτο. Αν ο Τραμπ είχε εγκέφαλο, ακόμη κι αν το 99% ήταν κυνικό, θα έβγαινε και θα έλεγε κάτι για να ενώσει τους ανθρώπους. Αλλά δεν τον νοιάζει να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Ακόμη και τώρα. Τόσο διαταραγμένος είναι. Ολα σχετίζονται με αυτόν. Και πάντοτε για τα οφέλη που ο ίδιος προσωπικά θα έχει. Δεν είναι ποτέ για το ευρύτερο καλό. Και πάντοτε έτσι θα είναι».

ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπNBAΓκρεγκ ΠόποβιτςGeorge Floyd