Αθλητισμός|17.12.2018 13:29

Champions League: Λίβερπουλ Vs Μπάγερν! Όλα τα ζευγάρια των «16»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Με Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπαίνουν ως δεύτερες στην κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League, ήταν δεδομένο πως θα προέκυπταν «γκλαμουράτα» ζευγάρια στην πρώτη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ, φιναλίστ της περυσινής περιόδου, καλείται να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου, παλιά γνώριμη του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις κόντρα στους Βαυαρούς, από τους οποίους έχασε το Champions League το 2013, στον τελικό με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Ατλέτικο, οικοδέσποινα του φετινού τελικού στου «Γουάντα Μετροπολιτάνο», θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επιστρέφει στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει μια από τις αγαπημένες του... πελάτισσες, όσο φορούσε την φανέλα της Ρεάλ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα βρει απέναντί της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο φλέρταρε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, ενώ τα «μωρά» του Αγιαξ θα επιχειρήσουν να αιφνιδιάσουν την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ως η πιο τυχερή της κλήρωσης, θεωρητικά τουλάχιστον, φαντάζει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κληρώθηκε με την Σάλκε. Πέρυσι, στον ίδιο γύρο, η πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε βρει μπροστά της την Βασιλεία.

Στα... μαλακά έπεσε και η Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Λιόν.

Ως πιο αμφίρροπα ζευγάρια φαντάζουν η κόντρα της Τότεναμ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά και αυτή της Ρόμα του Κώστα Μανωλά με την Πόρτο του Σέρζιο Κονσεϊσάο.

Τα ζευγάρια των «16»

Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Παρί Σεν Ζερμέν

Τότεναμ – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Λιόν – Μπαρτσελόνα

Ρόμα – Πόρτο

Άγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης

Λίβερπουλ – Μπάγερν Μονάχου

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 12, 13, 19 και 20 Φεβρουαρίου του 2019 στις έδρες των ομάδων που αναφέρονται πρώτες, ενώ οι ρεβάνς στις 5, 6, 12 και 13 Μαρτίου.

ΜπαρτσελόναΛίβερπουλΜπάγερν ΜονάχουChampions LeagueΡεαλ Μαδρίτης