Αθλητισμός|02.06.2020 19:40

Πέρασαν 49 χρόνια από το έπος του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ!

Newsroom

Τούτη τη μέρα σαν την σημερινή, στις 2 Ιουνίου του 1971, ο Παναθηναϊκός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του, την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός, του εμβληματικού Ούγγρου Φέρεντς Πούσκας, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, όπου αντιμετώπισε τον πανίσχυρο Άγιαξ.

Στον δρόμο προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει τη Ζενές Ες του Λουξεμβούργου, την τσεχοσλοβάκικη Σλόβαν Μπρατισλάβας, την πρωταθλήτρια Αγγλίας Έβερτον, τον Ερυθρό Αστέρα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Και στο Γουέμπλεϊ πάλεψε έχοντας χιλιάδες φιλάθλους του στο πλευρό του, αλλά ηττήθηκε 2-0 από τους Ολλανδούς του Άγιαξ με τα γκολ των Φαν Ντάικ στο 5ο λεπτό και το αυτογκόλ του Καψή στο 87ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο Γουέμπλεϊ με τους Τάκη Οικονομόπουλο, Γιάννη Τομαρά, Γιώργο Βλάχο, Κώστα Ελευθεράκη, Αριστείδη Καμάρα, Φραγκίσκο Σούρπη, Χάρη Γραμμό, Τότη Φυλακούρη, Αντώνη Αντωνιάδη, Μίμη Δομάζο και Άνθιμο Καψή. 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στην ιστορική μέρα του τελικού και σχολίασε στα social media: «Προχωρείτε του ΠΑΟ λιοντάρια, στο Γουέμπλεϊ βάλτε φωτιά. Σαν κι εσάς διαλεχτά παλικάρια, μόνο η Ελλάδα γεννά»! 49 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έβαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον παγκόσμιο χάρτη!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον μεγάλο τελικό του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ:

ΓουέμπλεϊποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΑγιαξ