Αθλητισμός|02.06.2020 20:15

Καλάθης-Σλούκας: Η πρόταση της Μπαρτσελόνα, το «μπάσιμο» του Ολυμπιακού και η Ρεάλ

Newsroom

Καλάθης και Σλούκας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μεταγραφικών σεναρίων και όλα δείχνουν πως πλησιάζει η ώρα των οριστικών αποφάσεων. Η σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας του κορονοϊού σε συνδυασμό με την οριστική απόφαση της Euroleague να προχωρήσει σε οριστική διακοπή της διοργάνωσης επέτρεψε στις ομάδες να αρχίσουν τον σχεδιασμό για το μέλλον τους. Αναφορικά με τον Νικ Καλάθη τα ισπανικά ΜΜΕ καθημερινά πλέον φιλοξενούν άρθρα και σχόλια για την επικείμενη μεταγραφή του Έλληνα διεθνή πλέι μέικερ. Η Μπαρτσελόνα έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας για τρία χρόνια αντί 5,5 εκατ.ευρώ με την «As» να αναφέρει πως είναι πιθανό το συνολικό ποσό (του τρίτου χρόνου) να ανεβάσει για λίγο ακόμη την συνολική προσφορά.

Σχετικά με τον Παναθηναϊκό γράφουν πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην μετακίνηση του καθώς «θέλουν να μειώσουν το μπάτζετ τους». Επίσης εκτιμούν πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσουν οριστικά οι υπογραφές. Μετά τον Ντιλέϊνι παρελθόν από την Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει ο Κέβιν Πάνγκος, ενώ θα γίνει προσπάθεια για την λύση της συνεργασίας με τον Αρτέμ Πουστοβόι, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Στο ρόστερ των Μπλαουγκράνα παραμένουν οι: Μίροτιτς, Χίγκινς, Ντέιβις, Ερτέλ, Χάνγκα, Κλαβέρ και Αμπρίνες ενώ θα προσπαθήσει να κρατήσει και τους Κάιλ Κούριτς και Άντε Τόμιτς. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Καλάθης εμφανίζεται θετικός με την προοπτική μετακόμισης του στην Βαρκελώνη.

Σχετικά με τον Σλούκα η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet γράφει πως ο Έλληνας γκαρντ έχει στα χέρια του οικονομικές προσφορές από τον Ολυμπιακό αλλά κι από την Ρεάλ. Η «βασίλισσα» μπορεί να ανεβάσει τον πήχη ακόμη και στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο (!) ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρόταση των ερυθρολεύκων για 3ετές συμβόλαιο κυμαίνεται στα 5 εκατ. ευρώ περίπου. Άλλωστε από μέρες είχε γίνει γνωστό πως η πλευρά του παίκτη απέρριψε ως χαμηλή αυτή την προσφορά.Το ίδιο κείμενο εξηγεί πως το μπάτζετ της Φενερμπαχτσέ θα συρρικνωθεί ενώ γίνεται αναφορά και στο ενδιαφέρον της Αρμάνι για τον Λούτζι Ντατόμε.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΟλυμπιακόςΚώστας ΣλούκαςΝικ ΚαλάθηςΜπαρτσελόναμπάσκετEuroleague