Αθλητισμός|03.06.2020 12:22

Οι αντιδράσεις «ξύπνησαν» τους Νικς: «Αποδοκιμάζουμε και απορρίπτουμε τον ρατσισμό»

Newsroom

Οι Νιου Γιορκ Νικς αποτέλεσαν την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα του ΝΒΑ, που δεν πήρε θέση για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στην πολιτεία της Μινεσότα στις ΗΠΑ. 

Η διοίκηση του Τζέιμς Ντόλαν έστειλε ένα e-mail στους υπαλλήλους με το οποίο προσπάθησε να αιτιολογήσει τη σιωπή των Νεοϋορκέζων, όμως η επιστολή διέρρευσε και προκάλεσε οργή και αντιδράσεις για το no politica των Νικς. 

Ο σάλος που προκλήθηκε, ανάγκασε τον Τζέιμς Ντόλαν να στείλει διευκρινιστική επιστολή για να... μπαλώσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε. 

«Έκανα μία ειλικρινή προσπάθεια να σας δείξω την οπτική μου σε ένα πολύ δύσκολο θέμα στο οποίο δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα σε πολλούς και δεν θέλω να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το πού στέκομαι εγώ ή η εταιρεία. Θα είμαι ξεκάθαρος λοιπόν: Αποδοκιμάζουμε σθεναρά και απορρίπτουμε τον ρατσισμό εναντίον όλων. Αυτό που ήθελα να τονίσω με την προηγούμενη επιστολή μου ήταν η σημασία των δράσεων και η τήρηση των αρχών μας. Ο ρατσισμός γεννιέται από την αμάθεια και εξαρτάται από τον  καθένα μας να καταλάβει ότι ο άνθρωπος που εργάζεται δίπλα του είναι ίσος του, ανεξαρτήτως χρώματος ή άλλων στοιχείων. Οποιουδήποτε είδους αδικία σε έναν άνθρωπο είναι αδικία για όλους. Έτσι παλεύουμε εμείς τον  ρατσισμό Ξεκινάμε από τους εαυτούς μας και από οι πράξεις μας καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Έτσι θέτουμε το παράδειγμα και αυτό ήταν το μήνυμά μου στην προηγούμενη επιστολή μου», αναφέρει ο ιδιοκτήτης των Νικς και καταλήγει: «Είμαι περήφανος για το περιβάλλον που έχετε δημιουργήσει. Ξέρω ότι είναι δύσκολη περίοδος και πάντα θα επικοινωνούμε για τα δύσκολα θέματα. Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την κοινότητά μας να βελτιωθεί και ξέρω ότι θα κάνετε το ίδιο».

George FloydΝιου Γιορκ ΝικςμπάσκετΤζέιμς ΝτόλανNBA