Αθλητισμός|03.06.2020 12:51

Στέφεν Τζάκσον: «Δώστε μου 30 λεπτά με τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Floyd»

Newsroom

Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ Στέφεν Τζάκσον, πρωτοστατεί στις αντιδράσεις για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολις των ΗΠΑ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μεγάλωσε μαζί με τον Floyd στο Τέξας και ήταν αδερφικοί φίλοι, ενώ τους αποκαλούσαν «δίδυμους». 

Ο Τζάκσον μιλώντας στο CNN, σε ερώτηση αν θα ήθελε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον αστυνομικό που έβαλε το γόνατο του στον λαιμό του φίλου του και τους υπόλοιπους που κοιτούσαν, απάντησε γεμάτος θυμό: «Θα ήθελα να έχω 30 λεπτά μαζί τους, πίσω από κλειστές πόρτες. Εγώ κι αυτοί. Αυτό θέλω. Απλά δώστε μου τουλάχιστον 30 λεπτά μαζί τους και δεν χρειάζεται να μάθετε τι θα γινόταν. Είμαι ειλικρινής, αυτό θέλω». Σε νέα ερώτηση, τι θα έψαχνε σ' αυτό το δωμάτιο, ο Τζάκσον σχολίασε: «Ασφαλώς θα έψαχνα για απαντήσεις. Αλλά δεν θα σκόπευα να κάνω ερωτήσεις, απλώς θα έπαιρνα τις απαντήσεις. Όπως πήραν την ζωή του αδερφού μου».

T

Αγκαλιά με την κόρη του George Floyd

O Στέφεν Τζάκσον συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στη Μινεάπολις, έχοντας αγκαλιά την κόρη του George Floyd, την εξάχρονη Τζιάνα. Η μικρή Τζιάνα εμφανίζεται στους ώμους του Τζάκσον, φωνάζοντας σε ένα συγκλονιστικό βίντεο πως «ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο». Δείτε το:

T

George Floydαστυνομική βίαμπάσκετΝΒΑΣτέφεν Τζάκσον