Αθλητισμός|03.06.2020 17:52

Τζέμς Ντόλαν: Ο ιδιοκτήτης των Νικς «αγαπάει» τον Τραμπ και τους καυγάδες

Θοδωρής Φελάνης

Περίεργος, αντισυμβατικός, τρελός, αλλόκοτος… Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν ΜΜΕ των ΗΠΑ στον Τζέιμς Ντόλαν, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες ιδιοκτητών στο ΝΒΑ. Το «αφεντικό» των Νιου Γιορκ Νικς βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της απόφασής του να στείλει e mail προς το προσωπικό της ομάδας με το οποίο προσπαθούσε (μάταια) να εξηγήσει τη no politica στάση των Νικς, που μέχρι τότε απέφευγαν να πάρουν θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Μια μέρα μετά τη διεθνή κατακραυγή ο Ντόλαν προχώρησε σε διευκρινιστική τοποθέτηση αποφεύγοντας όμως και πάλι να πάρει θέση αναφορικά με τις διαδηλώσεις σε πόλεις των ΗΠΑ. Στάση που πιθανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι ταυτίζεται με πολλές από τις απόψεις του προέδρου  Ντόναλντ Τραμπ.

«Τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και τον υποστηρίζω ως φίλο. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε με όλα όσα κάνει για να τον στηρίξετε. Είναι ο πρόεδρός μας και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να αποτύχει», είχε δηλώσει στο παρελθόν για τον Τραμπ. Επίσης γνωστό είναι πως έχει στηρίξει προεκλογικά με μεγάλες δωρεές την εκστρατεία του.

Οι Νικς πάντως μέσω του λογαριασμού τους στο Instagram υποστήριξαν το κίνημα της BlackOut Tuesday.

Ο Τζέιμς είναι γιος του δισεκατομμυριούχου Τσαρλς Ντόλαν ενός εκ των πρώτων ιδιοκτητών εταιρείας που ειδικεύονται από το 1970 στην καλωδιακή τηλεόραση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες αναφορές σχετικές με τον υιό Ντόλαν για σεξουαλικά σκάνδαλα, εκρήξεις, καυγάδες με φίλους των Νικς κ.α.

Σε νεαρότερη ηλικία, λέγεται ότι, ο ιδιοκτήτης των Νικς χρειάσθηκε να μπει σε κέντρο απεξάρτησης καθώς ήταν αλκοολικός αλλά και χρήστης παράνομων ουσιών. Εντονες είναι οι επικρίσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια όμως και για την αγωνιστική εικόνα της ιστορικής ομάδας της Νέας Υόρκης που έχει να δει πρωτάθλημα από το 1973. Ο ίδιος πάντως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «υποδειγματικό μάνατζερ».

Σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό περιοδικό Forbes οι Νικς, παρά το άθλιο μπάσκετ που παίζουν, είναι ο μπασκετικός οργανισμός με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία (ύψους 4,6 δισ. δολάριων) από κάθε άλλη στο ΝΒΑ.

T

μπάσκετNBAΝιου Γιορκ ΝικςΤζέιμς Ντόλαν