Αθλητισμός|04.06.2020 15:35

Πένθος στον ΠΑΟΚ: Εφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης

Newsroom

Εφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης (4/6), σε ηλικία 74 ετών, ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1946 στην Ξάνθη, ο Τσιλιγγιρίδης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΑΟ Ξάνθης το 1967, από τον οποίο και μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ το 1972. Ο Τσιλιγγιρίδης παρέμεινε στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» για τρεις σεζόν, κατακτώντας με τους «ασπρόμαυρους» το Κύπελλο Ελλάδας το 1974 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το highlight της καριέρας του πάντως ήταν η επέμβαση που έκανε πάνω στη γραμμή του τέρματος, στον τελικό του '74, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιο γκολ του Κρητικόπουλου. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 51 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, σημειώνοντας ένα γκολ. Το καλοκαίρι του 1975 συνέχισε την καριέρα του στην Καστορία για τέσσερις σεζόν, και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1979.

Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε ως προπονητής σε πάγκους ερασιτεχνικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν ενεργό μέλος στον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚΜπάμπης Τσιλιγγιρίδηςποδόσφαιρο