Αθλητισμός|05.06.2020 17:32

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής!

Newsroom

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαψε να είναι ένας... απλός εκατομμυριούχος καθώς πλέον μπήκε στο επίλεκτο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, σύμφωνα με το Forbes, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος αλλά και γενικότερα στα ομαδικά σπορ που πιάνει αυτό το ορόσημο, ενώ έγινε μόλις ο τρίτος αθλητής που συγκαταλέγεται μεταξύ των δισεκατομμυριούχων μετά τον διάσημο παίκτη του γκολφ Τάιγκερ Γουντς και τον φημισμένο πυγμάχο Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Ο 35χρονος Κριστιάνο, ο οποίος μολονότι τα χρόνια περνούν παραμένει αειθαλής και ιδιαίτερα εμπορικός, πρόλαβε τον άσπονδο (ποδοσφαιρικό) εχθρό του Λιονέλ Μέσι και πάτησε πρώτος στο δισεκατομμύριο καθώς στη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται και ο Αργεντινός σούπερ σταρ να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Ο άσος της Γιουβέντους, στη διάρκεια του 2020 βρέθηκε στην τέταρτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων προσωπικοτήτων πίσω από την Κάιλι Τζένερ, τον Κάνιε Γουέστ και τον Ρότζερ Φέντερερ, με απολαβές που έφτασαν τα 105 εκατ. δολάρια (93 εκατ. ευρώ)! Μάλιστα, λόγω κορονοϊού και της κρίσης που προκάλεσε στο ποδόσφαιρο ο επικίνδυνος ιός, έχασε περίπου 4 εκατ. ευρώ από τις ετήσιες απολαβές του στη Γιουβέντους έπειτα από τη συμφωνία με τη διοίκηση της ομάδας για περικοπή.

Συνολικά στην καριέρα του ο Κριστιάνο έχει εισπράξει μόνο από συμβόλαια σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, περισσότερα από 550 εκατ. ευρώ, τα οποία θα έχουν γίνει 670 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τους Μπιανκονέρι το καλοκαίρι του 2022. Επίσης, υπολογίζεται ότι ετησίως εισπράττει κατά μέσο όρο από χορηγίες περί τα 40 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, με την εταιρεία Nike έχει συνάψει δια βίου συνεργασία!

Χρυσές δουλειές όμως κάνει και στα social media, όπου είναι η προσωπικότητα με τους περισσότερους followers σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εκτιμάται μάλιστα ότι αποκομίζει κέρδη που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ετησίως μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στο επιχειρείν έχοντας δημιουργήσει τη δική του ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Πορτογαλία αλλά και φίρμα με εσώρουχα.

δισεκατομμυριούχοςΚριστιάνο ΡονάλντοποδόσφαιροForbes