Αθλητισμός|05.06.2020 19:26

Ισπανία: Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν

Newsroom

Αν και ένας σημαντικός αριθμός ομάδων έθεσε προς εξέταση το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα της La Liga σε ποσοστό 30%, το ανώτατο συμβούλιο αθλητισμού της Ισπανίας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα μέχρι νεοτέρας. Στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα της διαχείρισης της κατάστασης ανάλογα με τα όσα συμβαίνουν ανά περιοχή με τον κορονοϊό. Ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική, και μάλιστα το ανώτατο συμβούλιο δεν σκοπεύει να αλλάξει το πρωτόκολλο υγιεινής ούτε για τη σεζόν 2020-21 με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Θέση για το θέμα εξέφρασε, μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε, και ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος: «Τα παιχνίδια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα διεξάγονται -προς το παρόν και μέχρι νεοτέρας- χωρίς κόσμο, όπως τονίζεται στα πρωτόκολλα της Λίγκας και του ανώτατου συμβουλίου αθλητισμού».

Η La Liga θα κάνει restart στις 11 Ιουνίου με την αναμέτρηση της Σεβίλλης με την Μπέτις και το φινάλε έχει οριστεί για τις 19 Ιουλίου.

La LigaΙσπανίαΚορονοϊόςποδόσφαιρο