Αθλητισμός|06.06.2020 21:53

Τρένο τίτλου η Μπάγερν, πέρασε θριαμβευτικά από το Λεβερκούζεν

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Τίποτε και κανένας δεν σταματάει την Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί πέρασαν εντυπωσιακά από το Λεβερκούζεν και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν μόλις στο 7' πίσω στο σκορ, έκαναν πάρτι τίτλου επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-2 της Μπάγερ!

Πλέον η Μπάγερν χρειάζεται μόλις τρεις βαθμούς για να πανηγυρίσει την όγδοη διαδοχική κατάκτηση του τίτλου στην Bundesliga. Eπιπλέον, ο απίστευτος Λεβαντόβσκι πέτυχε ένα ακόμη γκολ και έκανε προσωπικό ρεκόρ με 30 γκολ στο Γερμανικό πρωτάθλημα και 44 σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Τρομερή επίδοση κατέγραψε και ο Μίλερ, που έφτασε τις 20 ασίστ, σερβίροντας το γκολ στον Πολωνό στράικερ. 

Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν αγωνίστηκαν φορώντας περιβραχιόνια που έγραφαν «black lives matter» με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολις των ΗΠΑ από αστυνομικό. Μάλιστα με τη λήξη του αγώνα στο Λεβερκούζεν, ο Λίον Γκορέτσκα, που πέτυχε το δεύτερο γκολ της Μπάγερν, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφίες του αγώνα με το σχόλιο "σπουδαία νίκη, με ακόμη πιο σπουδαίο μήνυμα". Εξάλλου και ο Κούντε της Μάιντς, πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, γονατίζοντας και αποτίοντας τιμή στη μνήμη του Floyd

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε το χρέος της, επικράτησε 1-0 της Χέρτα με γκολ του Τσαν και αύξησε τη διαφορά της από την τρίτη της βαθμολογίας Λειψία, που σκόνταψε απρόσμενα με την Πάντερμπορν.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (5/6)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(59' Πέτερσεν)

Σάββατο (6/6)
Λειψία-Πάντερμπορν 1-1
(27' Σικ - 90'+2' Στρόντιεκ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4
(9' Αλάριο, 89' Βιρτς - 27' Κομάν, 42' Γκορέτσκα, 45' Γκνάμπρι, 66' Λεβαντόφσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 0-2
(43' Νιακατέ, 77' Κούντε)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ 2-2
(5', 77' πεν. Χένινγκς - 16' Νταμπούρ, 61' Τσούμπερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(57' Τσαν)

T
T
T
ποδόσφαιροBundesligaΓερμανίαΜπάγερν ΜονάχουGeorge Floyd