Αθλητισμός|08.06.2020 01:00

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην εποχή του κορονοϊού! Φωτογραφίες από την Τούμπα

Αντώνης Τσακαλέας

Το ποδόσφαιρο κάνει επανεκκίνηση στην Ελλάδα και το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ξεχωρίζει. Ωστόσο, τίποτα δεν θυμίζει, τόσο εντός όσο και εκτός Τούμπας, την προ κορονοϊού εποχή. Αποκλεισμένοι και άδειοι δρόμοι καθώς δεν πρόκειται να σπεύσουν στην Τούμπα χιλιάδες φίλαθλοι, άδειες κερκίδες, θερμόμετρα, μάσκες, γάντια και ό,τι (γενικώς) επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων. 

Οι αποστολές των δύο ομάδων έφτασαν στο γήπεδο τηρώντας το πρωτόκολλο και φορώντας μάσκες, ενώ έλειψαν οι χειραψίες καθώς προτιμήθηκαν οι... αγκώνες. Κατά την είσοδο στο γήπεδο, όλων όσοι εμπλέκονται με το παιχνίδι έγινε η υποχρεωτική θερμομέτρηση, ενώ γίνεται λεπτομερής καταγραφή με την ώρα εισόδου (και αργότερα αποχώρησης). Οσοι εμπλέκονται με το παιχνίδι και δεν φέρουν μαζί τους μάσκα ή γάντια τους τα προμηθεύουν οι αρμόδιοι που κάνουν τους ελέγχους, ενώ άπαντες υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση απαντώντας σε ερωτήματα αν το προηγούμενο διάστημα προσβλήθηκαν από κορονοϊό ή αν είχαν επαφή με άτομα που νόσησαν. 

Στις εξέδρες δεν θα υπάρξουν οπαδοί καθώς όλες οι θύρες του γηπέδου θα είναι κλειστές, παρά μόνο όσα διοικητικά στελέχη είναι δηλωμένα στη λίστα των ομάδων, ενώ και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το παιχνίδι είναι λίγοι καθώς δεν θα ξεπεράσουν τους 30. 

Ακόμη και οι διαιτητές ακολουθούν ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο υγιεινής φορώντας μάσκες και γάντια, ενώ ακόμη και τα ακουστικά για το VAR τους δόθηκαν σε ξεχωριστό σακουλάκι σφραγισμένο με το όνομά τους.

T
T

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚSuperLeagueποδόσφαιροΚορονοϊός