Αθλητισμός|08.06.2020 12:10

Η ανάλυση του Τάσου Κάκου για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα ντέρμπι

Newsroom

Το ελληνικό ποδόσφαιρο επανήλθε και μαζί επέστρεψε και η... γκρίνια για τη διαιτησία. Η πρεμιέρα των πλέι οφ περιελάμβανε τα δύο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου δεν έλειψαν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες. Ιδίως στο αθηναϊκό ντέρμπι τα παράπονα ήταν αρκετά για τη διαιτησία του Τζήλου σε αντίθεση με τον Παπαπέτρου που απέφυγε τα σημαντικά λάθη στην αναμέτρηση της Τούμπας, όπου μάλιστα έγινε και για πρώτη φορά η χρήση της γραμμής του οφσάιντ στο VAR.

O άλλοτε κορυφαίος Ελληνας διαιτητής, Τάσος Κάκος, ανέλυσε όλες τις επίμαχες φάσεις στην εκπομπή «Total Football» του OPEN. Οσον αφορά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στάθηκε κυρίως στην φάση του γκολ του Ελ Αραμπί, το οποίο ακυρώθηκε στο 7ο λεπτό ως οφσάιντ. Σύμφωνα με τον πρώην διεθνή διαιτητή, ορθώς ακυρώθηκε το τέρμα αφού πλέον υπάρχει και η βοήθεια της γραμμής του οφσάιντ που έλειψε από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος προκαλώντας αρκετά προβλήματα λόγω ορισμένων οριακών φάσεων.

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε αρχικά την πτώση του Μακέντα στο 14ο λεπτό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι, ενώ στην δεύτερη φάση με πρωταγωνιστή τον Γιόχανσον είπε ότι η πρώτη επαφή από τον αμυντικό της ΑΕΚ δεν ήταν ικανή να προκαλέσει την πτώση και σωστά ο διαιτητής έκρινε ότι έπρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι μετά και την δεύτερη επαφή.

Για την φάση του Ζαχίντ που βρέθηκε στο έδαφος, ο Τάσος Κάκος τόνισε ότι αν υπάρχει επαφή με τον αμυντικό της ΑΕΚ, δεν στοιχειοθετεί παράβαση, γιατί ο αμυντικός της ΑΕΚ έχει ήδη το πόδι του στο έδαφος.

Για την φάση όπου δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Κουρμπέλης είπε ότι ήταν σωστή, ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μία άλλη φάση όπου ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα και θα ήταν η δεύτερη άρα κόκκινη κάρτα. Δεν το έκανε, δεν είχε την βοήθεια από το VAR, έγινε λάθος και έπρεπε να τον βοηθήσει ο τέταρτος και ο βοηθός. 

Για το γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκε, ο Τάσος Κάκος είπε ότι έγινε φάουλ στον Λιβάγια στην αρχή της φάσης που δεν μπορούσε να δει ο διαιτητής, το γκολ ήταν κανονικά. Το VAR ενημέρωσε σωστά τον διαιτητή ότι κάτι υπήρχε στην αρχή της φάσης. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, η ανάλυση του Τάσου Κάκου στο 00.58.00 και στο 1.26.00

 

Τάσος ΚάκοςΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςΑΕΚποδόσφαιροΟλυμπιακόςSuperLeagueTotal Football