Αθλητισμός|09.06.2020 16:21

ΠΑΟΚ: Υπέγραψε ο Γερμανός Ολαφ Ρέμπε και αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή

Newsroom

Η πρώτη κίνηση με φόντο την επόμενη σεζόν ολοκληρώθηκε από τον ΠΑΟΚ καθώς ο Ολαφ Ρέμπε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2+1 ετών και θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάριο Μπράνκο στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Γερμανός είχε ήδη «προκριθεί» από μια μικρή λίστα υποψηφίων, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να του καταθέτουν πρόταση, στην οποία πριν από λίγες ημέρες απάντησε θετικά, ενώ σήμερα (9/6) έπεσαν και οι υπογραφές. Η έλευσή του στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το προσεχές διάστημα, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον απερχόμενο football manager ώστε να κινηθεί η διαδικασία «παράδοσης - παραλαβής», που είχε ακολουθηθεί και στην αντίστοιχη αντικατάσταση του Λούμπος Μίχελ από τον Κροάτη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων εξανεμίστηκαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0, με το τελικό αποτέλεσμα να μην αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης, καθώς αυτό που προβλημάτισε περισσότερο δεν ήταν άλλο από την αγωνιστική εικόνα του συνόλου του Αμπέλ Φερέιρα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που είχε αποκτήσει μέταλλο πρωταθλητή, την ομάδα που έβγαζε όσο λίγες χαρακτήρα άρνησης αποδοχής της ήττας, την ομάδα που βρέθηκε στο καναβάτσο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν και είχε την ευκαιρία να μπει στο κόλπο του τίτλου στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ. Το Σάββατο (13/6) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, που τον «πλήγωσε» στο πρωτάθλημα και τον απειλεί εκ νέου.

Οι... σκούπες του Γιώργη Σαββίδη

Η κίνηση του Γιώργη Σαββίδη να κάνει ανάρτηση στο Instagram με... σκούπες μια ημέρα την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό ερμηνεύτηκε ως διάθεση αλλαγών στο αγωνιστικό τμήμα λόγω της εικόνας που είχαν οι νταμπλούχοι το απόγευμα της 7ης Ιουνίου στην άδεια Τούμπα. Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να «σκουπίσει» και να βάλει πίσω του την εικόνα της περασμένης Κυριακής, καθώς απομένουν άλλοι, μίνιμουμ, δέκα αγώνες στους οποίους ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να υπερασπιστεί την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League από τη στιγμή που με τα τωρινά δεδομένα (και την αφαίρεση βαθμών για την οποία έχει γίνει προσφυγή στο CAS) είναι ισόβαθμος στη δεύτερη θέση με την ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή υπάρχει η πρόκληση της τέταρτης διαδοχικής παρουσίας σε τελικό κυπέλλου, που περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σε δυο εβδομάδες -στις 24 Ιουνίου- για να υπερασπιστεί τη νίκη με 3-2 στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα έχει απολογισμό 1-4-4 σε εννιά αναμετρήσεις πρωταθλήματος απέναντι σε Ολυμπιακό (0-1-2), ΑΕΚ (1-1-0), Παναθηναϊκό (0-1-1) και Άρη (0-1-1) γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα των «ασπρόμαυρων», την ώρα που πολλοί από τους πρωταγωνιστές του αήττητου πρωταθλήματος και του νταμπλ να είναι μακριά από τον περσινό τους εαυτό.   

Ολαφ ΡέμπεSuperLeagueποδόσφαιροΑμπέλ ΦερέιραΠΑΟΚΓιώργος Σαββίδης