Αθλητισμός|10.06.2020 23:52

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: Με μήνυμα black lives matter στη φανέλα απέναντι στην Μπάγερν

Newsroom

Για μία ακόμη φορά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πρωτοπορεί και μπαίνει μπροστά στη μάχη κατά του ρατσισμού. Η γερμανική ομάδα στο σημερινό (10/6) παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου αγωνίστηκε με φανέλες με το μήνυμα #blacklivesmatter, συμμετέχοντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Ήταν μάλιστα τόσο θετική η ανταπόκριση των φιλάθλων στη Bundesliga, που η διοίκηση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ενημέρωσε πως η λευκή εκτός έδρας εμφάνιση, που έχει στόχο να δείξει αλληλεγγύη και συμπαράσταση, εξαντλήθηκε μέσα σε μία ώρα. Άλλωστε στον λογαριασμό της ομάδας στα social media, δεκάδες φίλαθλοι άλλων ομάδων, έδειξαν ενδιαφέρον να την αγοράσουν. 

«Κάθε μέρα: να ακούς, να καταλαβαίνεις, να αναρωτιέσαι, να ενεργοποιείσαι, να ανοίγεις το στόμα σου, να παλεύεις για ανοχή και διαφορετικότητα. Να νικάς τον ρατσισμό», αναφέρει η Άιντραχτ στην ανάρτησή της.

Πάντως η Μπάγερν επικράτησε στον ημιτελικό του Κυπέλλου 2-1 της Αϊντραχτ χάρη σε γκολ του Πέρισιτς στο 14' και του Λεβαντόβσκι στο 74΄,ενώ για την Αϊντραχτ ισοφάρισε προσωρινά στο 69' ο Ντα Κόστα. Στον τελικό οι Βαυαροί θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερ Λεβερκούζεν που νίκησε 0-3 την Ζααρμπρίκεν.

T

Black Lives MatterποδόσφαιροΚύπελλο ΓερμανίαςBundesligaΑϊντραχτ ΦρανκφούρτηςGeorge Floyd