Αθλητισμός|11.06.2020 10:33

Πρωτοποριακή επέμβαση στον Μίκαελ Σουμάχερ για την αποκατάσταση του νευρικού του συστήματος

Newsroom

Εξι χρόνια ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι σε μια χιονισμένη πλαγιά, ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, θα υποβληθεί σε εγχείρηση βλαστικών κυττάρων «μέσα σε λίγες μέρες» για να αναζωογονήσει το νευρικό του σύστημα. Την επέμβαση έχει αναλάβει ένας διάσημος χειρουργός, ο Philippe Menasche. Η επεξεργασία των βλαστικών κυττάρων επιτρέπει την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων στο σώμα και η ιατρική ομάδα στοχεύει στο νευρικό σύστημα του θρυλικού πιλότου της F1.

Ο Σούμι βρίσκεται σε καλά χέρια, καθώς ο γιατρός θεωρείται πρωτοπόρος και κορυφαίος στο είδος του. Μια μέθοδος που πρωτοστάτησε ο καθηγητής Menasche περιλαμβάνει τον εμβολιασμό βλαστικών κυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι ασφαλές και φέρνει αποτελέσματα. Ο 51χρονος πάλαι ποτέ κραταιός οδηγός της Formula 1, θα υποβληθεί στην επέμβαση που αντικαθιστά τα κατεστραμμένα κύτταρα με υγιή που έχουν συλλεχθεί από μυελό των οστών ή αίμα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Dauphine αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί τις «προσεχείς ημέρες» στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει ο Σουμάχερ.

Ο άτυχος πιλότος της Scuderia ήταν σε κώμα για έξι μήνες μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στο δημοφιλές θέρετρο του Meribel στις Αλπεις. Η ιταλική εφημερίδα Contro Copertina αναφέρει ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καταπονήσει σε υπερθετικό βαθμό τον οργανισμό του, επειδή βρίσκεται κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχει υποστεί ατροφία μυών και πάσχει από οστεοπόρωση. Αν και η πορεία της υγείας του αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό ο Jean Todt, πρώην διευθυντής της Ferrari, δήλωσε πέρυσι ότι ο Σούμι έχει σημειώσει πρόοδο και μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες F1 στην τηλεόραση.

εγχείρισηΜίκαελ ΣουμάχερFormula 1Ferrari