Αθλητισμός|12.06.2020 22:31

Παναθηναϊκός: Ο Νικ Καλάθης και οι παίκτες που έκαναν τη διαδρομή Αθήνα-Βαρκελώνη

Θοδωρής Φελάνης

Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται στον προθάλαμο της Μπαρτσελόνα καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνήσει με την ισπανική ομάδα. Ο Καλάθης, εφόσον επιβεβαιωθεί και τυπικά η συνεργασία του με τους «μπλαουγκράνα», δεν θα είναι φυσικά ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που επέλεξε την όμορφη Καταλονία ως αμέσως επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ας δούμε κάποιες από τις πιο γνωστές περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών που προτίμησαν τις ... βόλτες στη Ράμπλα μετά την αποχώρηση τους από το ΟΑΚΑ.

Ντέγιαν Μποντίρογκα

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα έγραψε ιστορία στον Παναθηναϊκό καθώς η παρουσία του βοήθησε τους «πράσινους» να καθίσουν δυο φορές στον «θρόνο» της Euroleague (2000 και 2002). Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας του με τους «πράσινους» ο Μποντίρογκα ακολούθησε την διαδρομή Αθήνα-Βαρκελώνη. Συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα το 2002 και παρέμεινε στους «μπλαουγκράνα» ως το 2005.

Σάρας Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε από δυο θητείες στην καριέρα του σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Με την ομάδα της Βαρκελώνης συνεργάστηκε για πρώτη φορά το 2000. Στον Παναθηναϊκό πρωτοήρθε μετά το πέρασμα του για 2 χρόνια από το ΝΒΑ (2007-10). Στους «πράσινους» επέστρεψε το 2011 και ένα χρόνο μετά (2012) πήρε ξανά τον δρόμο για την Καταλονία. Ο Γιασικεβίτσιους αναδείχθηκε πρωταθλητής Euroleague από μια φορά με Παναθηναϊκό (2009) και Μπαρτσελόνα (2003) αντίστοιχα.

Γιάκα Λάκοβιτς

Το ίδιο δρομολόγιο (Αθήνα-Βαρκελώνη) έκανε κι ο Γιάκα Λάκοβιτς. Ο νυν προπονητής της γερμανικής Ουλμ, παρέμεινε για τέσσερα χρόνια (2002-06) στον Παναθηναϊκό. Το 2006 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα με την οποία συνεργάστηκε για ακόμη μια 5ετία (ως το 2011).

Μαυροκεφαλίδης και Σίγκλετον

Το 2018 ο Κρις Σίνγκλετον μετά από μια εξαιρετική διετία στον Παναθηναϊκό αποδέχθηκε την πλουσιοπάροχη προσφορά της Μπαρτσελόνα όμως η σεζόν 2018-19 με την ομάδα της Βαρκελώνης δεν θύμιζε σε τίποτα τον Σίγκλετον του Παναθηναϊκού. Για αυτό και την επόμενη χρονιά δεν ανανεώθηκε η συνεργασία τους με τον αμερικανό να καταλήγει στην Εφές.

Αντίθετη ήταν η διαδρομή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη(από Βαρκελώνη-Αθήνα) ο οποίος μετά από μια σεζόν (2012-13) στην Μπάρτσα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο οποίο παρέμεινε για μια διετία (2013-15).

Πάρα πολλοί είναι φυσικά οι παίκτες στο πέρασμα των χρόνων που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων μεταξύ των οποίων ο Ταϊρις Ράις, ο Ντεσόν Τόμας, ο Νίκος Οικονόμου, ο Ντάριλ Μίντλετον, ο Ρόκο Ούκιτς ο Ρομέϊν Σάτο, ο Στράτος Περπέρογλου κ.α.

ΜπαρτσελόναΝικ ΚαλάθηςEuroleagueΠαναθηναϊκόςμπάσκετ