Αθλητισμός|13.06.2020 08:29

Κύπελλο Ιταλίας: Επαιξε με τη φωτιά η Γιουβέντους αλλά πέρασε στον τελικό

Newsroom

Χάρη στο εκτός έδρας γκολ που είχε πετύχει στο Μιλάνο (1-1) προ lockdown λόγω κορονοϊού, η Γιουβέντους εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Η ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού με τη Μίλαν στο Τορίνο, που έγινε τρεις μήνες μετά το λουκέτο, έληξε ισόπαλη 0-0 και οι Μπιανκονέρι που έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν περιμένουν την αντίπαλό τους που θα βγει από το ζευγάρι της Ιντερ με τη Νάπολι (απόψε, 13/6, 22.00).

Οι Ναπολιτάνοι έχουν σημαντικό προβάδισμα καθώς είχαν νικήσει 1-0 εκτός έδρας, δεν θα έχουν όμως στη διάθεσή τους τον Κώστα Μανωλά που είναι τραυματίας. Η αναμέτρηση θα γίνει στο Σαν Πάολο δίχως παρουσία οπαδών, όπως συνέβη και στο ματς της Γιουβέντους με τη Μίλαν.

Κακό πάντως ήταν το ξεκίνημα και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Γιουβέντους στο 16ο λεπτό, όμως σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι.

T

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (17'), οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Ρέμπιτς σε μια διεκδίκηση της μπάλας έπαιξε επικίνδυνα και με μια εναέρια κλοτσιά «κατεδάφισε» τον Ντανίλο με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και μολονότι είχε 25 τελικές, η Γιουβέντους ήταν εξαιρετικά άστοχη, ενώ λίγο έλειψε να υποστεί... έμφραγμα όταν στο 78' ο Κιέρ λίγο έλειψε να σκοράρει για τη Μίλαν.

Πριν από τη σέντρα οι δυο ομάδες έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού. Οι γηπεδούχοι είχαν στο πίσω μέρος της φανέλας της προθέρμανσης το μήνυμα «Say no to racism!» ενώ οι παίκτες της Μίλαν εμφανίστηκαν με μπλουζάκια με το μήνυμα «Black Lives Matter».

T
T

Κύπελλο ΙταλίαςΓιουβέντουςΜίλανΚριστιάνο Ρονάλντο