Αθλητισμός|18.12.2018 10:07

Ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στην ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Προπονητής που δείχνει άβουλος και άτολµος να προχωρήσει για το βήµα παραπάνω. Παίκτες δίχως κίνητρο και ψυχολογία, που δείχνουν να έχουν ξεµείνει από ιδέες.

Κόσµος στα... κάγκελα, αγανακτισµένος από την κατάρρευση σαν χάρτινος πύργος της οµάδας που πέρυσι εντυπωσίασε µε τη στιβαρότητά της, εντός και εκτός συνόρων. Αυτό είναι το σκηνικό που συνθέτει την κατάσταση γενικής κρίσης που βρίσκεται η ΑΕΚ. Μια οµάδα που ψάχνει να βρει µπούσουλα και σανίδα σωτηρίας για να πορευθεί στη συνέχεια.

Την εποµένη της νέας γκέλας στη Λάρισα, στην ΑΕΚ ζούσαν ακόµα ένα επεισόδιο της ίδιας διαδικασίας. Μια οµάδα που δείχνει να είναι βουτηγµένη στα προβλήµατα. Ο Μελισσανίδης έκανε πολλά τηλέφωνα, µίλησε µε συνεργάτες του, αναζήτησε λύσεις, άκουσε πολλές γνώµες. Στο φινάλε της ηµέρας, δεν υπήρχε απόφαση για αποχώρηση του Ουζουνίδη. Ωστόσο, υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια και προβληµατισµός για όλους εντός της οµάδας. Ολα δείχνουν πως η ΑΕΚ πάει ως έχει µέχρι τέλους της χρονιάς και βλέπουµε. Από τα αποτελέσµατα που θα υπάρξουν θα κριθούν τα πάντα.

Ζητείται αντίδραση

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ζητείται αντίδραση από Ουζουνίδη και παίκτες. Εάν δεν µπορούν να βγάλουν ποιότητα, να παραθέσουν πάθος. Η ΑΕΚ ταξιδεύει στον Βόλο για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και κλείνει ηµερολογιακά τη χρονιά µε τον Λεβαδειακό. Το µίνιµουµ που απαιτείται είναι δύο νίκες, συνδυασµένες και µε αξιοπρεπή απόδοση. Να φτιάξει το µέλλον της και να περιορίσει την απογοήτευση και τις πιθανές αντιδράσεις του κόσµου για όσα βλέπει µέχρι τώρα.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αµφίβολο κατά πόσον µπορεί ο Ουζουνίδης να αλλάξει την κατάσταση. Εδώ και καιρό βάλλει κατά παικτών, δεν δείχνει πως µπορεί να τους εµπνεύσει, εµφανίζει πλήρη αδυναµία στην εµφάνιση ενός διαφορετικού αγωνιστικού στυλ, που θα είναι αποδοτικό. Οι σχέσεις µεταξύ Ουζουνίδη και παικτών δεν είναι σε καλό σηµείο.

Η αµφισβήτηση στο πρόσωπό του είναι έντονη και η εικόνα του να ψάχνει δικαιολογίες µία στη διαιτησία και µία στον αγωνιστικό χώρο προφανώς και δεν µπορεί να δώσει λύσεις.

Η καλή µεταγραφή

Το δεύτερο µέτωπο που θα κριθεί η ΑΕΚ αφορά τη µεταγραφική ενίσχυση. Θεωρητικά, στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως έχουν συγκεκριµένες λίστες και άµεσα ο προπονητής θα αποφασίσει ποιοι ταιριάζουν καλύτερα στα πλάνα του, ώστε να προχωρήσουν σε επαφές. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να υπάρξει η «καλή» µεταγραφή του χαφ πριν φύγει το 2018, ώστε ο παίκτης να είναι άµεσα διαθέσιµος για τον προπονητή και παράλληλα να υπάρχει χρόνος για να γίνουν και οι συµπληρωµατικές κινήσεις σε µεσαία γραµµή και εξτρέµ. Πόσο πιθανό είναι να συµβούν όλα αυτά µε τον τρόπο που κινείται η ΑΕΚ; Θα φανεί άµεσα, καθώς απέµειναν λιγότερες από δύο εβδοµάδες ως το φινάλε του χρόνου. Παρεµπιπτόντως, στο µυαλό του Μελισσανίδη υπάρχει εδώ και καιρό η αναδιάρθρωση του τµήµατος µεταγραφών 

Μαρίνος ΟυζουνίδηςΑΕΚ