Αθλητισμός|13.06.2020 21:28

Ο Βόλος νίκησε την Ξάνθη και την έβαλε σε περιπέτειες

Newsroom

Με σκόρερ τον Μάριο Τσαούση, ο Βόλος επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 και έβαλε τους ακρίτες σε «μπελάδες», καθώς τους κράτησε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι νεοφώτιστοι βρήκαν το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν καλύτερη εικόνα και να προσπαθούν να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν ρήγματα στα άκρα της ακριτικής ομάδας, η οποία έδωσε το πρώτο της παιχνίδι καθώς η αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο είχε αναβληθεί. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους με τον Γκοαροτσένα να διώχνει τη μπάλα με το στήθος προ της εστίας, μετά από κεφαλιά του Λισγάρα.

Ο Βόλος είπε την τελευταία του «κουβέντα» στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου. Στο 45+2' ο Μάντζης πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Τσαούση ο οποίος με διαγώνιο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Αμπάντ και έκανε το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος έδωσε χώρο στην Ξάνθη και προσπάθησε να κλείσει τις γραμμές του, με την ακριτική ομάδα να έχει την κατοχή αλλά να μην καταφέρνει να ανησυχήσει τον γκολκίπερ του Βόλου Μελίσσα. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμα και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, με την Ξάνθη να μπαίνει σε περιπέτειες καθώς μετά την αφαίρεση βαθμών που της έχει επιβληθεί βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Βόλος ΝΠΣ (Στέφανος Ξηρόφωτος): Μελίσσας, Διαμαντής, Οικονόμου, Φεράρι, Ντεντάκης, Μαξ Αουγκούστο, Ζοάο Φερνάντο (80' Λύρατζης), Γκουαροτσένα, Τσαούσης (89' Μπαλογιάννης), Τσοκάνης, Μάντζης (93' Κάσες).

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς (70' Μουλέν), Καμαρά (53' Τερκί), Στούρτζεον, Ουίλιαμ (70' Τζουρίσκοβιτς), Εντουάρντο (30'Μπαριέντος), Φοσέ (53' Κάστρο).

Ξάνθη ΠΑΕποδόσφαιροΒόλος ΝΠΣSuperLeague