Αθλητισμός|14.06.2020 23:44

Μαγικός Καμαρά έστειλε τον αήττητο Ολυμπιακό στο +17!

Newsroom

Ενα ξέσπασμα έντεκα λεπτών ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να νικήσει τον Αρη με 3-1, να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα και να διευρύνει τη διαφορά του στο +17 από την ΑΕΚ και στο +19 από τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, διατηρήθηκε και η παράδοση που θέλει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην νικά στην έδρα των Πειραιωτών για 18η χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, αφού δέχθηκαν μια 25λεπτη πίεση από τους «κίτρινους» στη συνέχεια έκαναν την... έκρηξη. Και από το 27' ως το 38' σφράγισαν την επικράτησή τους. Ηταν ένα διάστημα κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν...

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο Καμαρά, ο οποίος δεν αρκέστηκε στην καλή δουλειά στο πρέσινγκ αλλά ανέλαβε χρέη και σκόρερ και δημιουργού. Αρχικά στο 27' έκλεψε την μπάλα από τον Δεληζήση και αφού άλλαξε πάσες με τον Βαλμπουενά, με σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα (28') και πάλι έπειτα από λάθος της άμυνας του Αρη, πέτυχε και δεύτερο τέρμα έπειτα από ασίστ του Ελ Αραμπί. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 38' με τον Μασούρα, με τον Καμαρά και πάλι να έχει εμπλοκή στο γκολ καθώς ήταν ο παίκτης που έβγαλε την ασίστ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Αρη να απειλήσει και να σκοράρει. Αρχικά στο 57' ο Λάρσον σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 63' ο Ιντέγιε σκόραρε με προβολή από κοντά μειώνοντας σε 3-1. Στο 83' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το σκορ αλλά ο Φορτούνης νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον Κουέστα.

Χωρίς κόσμο... γέμισαν οι εξέδρες

Μολονότι στο Γ. Καραϊσκάκης δεν υπήρξαν οπαδοί λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, οι εξέδρες... γέμισαν καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε μια εντυπωσιακή εικόνα (ψηφιακή εκτύπωση) στην κεντρική κερκίδα που απεικόνιζε τους φίλους της ομάδας που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κάθονταν εκεί για να δουν το παιχνίδι. Παράλληλα, ακούγονταν και συνθήματα φίλων του Ολυμπιακού από τα μεγάφωνα, δίνοντας έτσι μια σαφώς πιο γηπεδική ατμόσφαιρα.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης (52' Καφού), Καμαρά, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (52' Φορτούνης), Μασούρας (76' Λοβέρα), Ελ Αραμπί (52' Χασάν).

Αρης: Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης (45' Σόουζα), Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (76' Τόνσο), Φετφατζίδης (46' Μαντσίνι), Λάρσον (76' Μπα), Ιντέγε.

ΑρηςποδόσφαιροSuperLeagueΟλυμπιακός