Αθλητισμός|15.06.2020 11:36

La Liga: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ επέστρεψαν με φόρα από εκεί που σταμάτησαν!

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Με κεκτημένη ταχύτητα και σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον Μάρτιο που επιβλήθηκε το lockdown, οι δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου εντυπωσίασαν στην επανεκκίνηση της La Liga και έδειξαν ότι θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για τον τίτλο καθώς απέχουν μόλις δύο βαθμούς δέκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται στο +2, σάρωσε 4-0 τη Μαγιόρκα εκτός έδρας με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκει δίχτυα στην εκπνοή, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με σβηστές μηχανές 3-1 την Έιμπαρ παίζοντας στο μικρό γήπεδο των ακαδημιών, το «Αlfredo di Stefano». Αντίθετα η Ατλέτικο Μαδρίτης απογοήτευσε ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ των 13 ισοπαλιών σε μία σεζόν με το 1-1 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Μπαρτσελόνα με πληθώρα επιθετικών επιλογών, έθελξε με την εμφάνισή της και για το μόνο που μπορούν να είναι σίγουροι οι οπαδοί της για τη συνέχεια της σεζόν, είναι η ικανότητα των παικτών των Μπλαουγκράνα να σκοράρουν. Ήδη έφτασαν τα 67 γκολ και σαρώνουν κάθε αντίπαλη άμυνα και το μόνο που τους ανησυχεί είναι η δική τους άμυνα, διαφορετικά θα είχαν ξεφύγει στο κυνήγι του τίτλου. Ο Αρτούρο Βιδάλ κέρδισε τη μάχη του κέντρου και πέτυχε και το πρώτο γκολ, ενώ ο Σουάρες ξεπέρασε τον τραυματισμό του αν και δεν ξεκίνησε στην εντεκάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και καθάρισε νωρίς με τη νίκη, αν όμως κάτι προβληματίζει τον Ζινεντίν Ζιντάν είναι η εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, καθώς οι παίκτες του δεν ήταν εξίσου συγκεντρωμένοι. Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για τη «βασίλισσα» ήταν η απόδοση του Αζάρ, που έδειξε σε πολύ καλή φόρμα. Ο Βέλγος ήταν εντυπωσιακός και θύμισε τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο η Ρεάλ άδειασε τα ταμεία της για να τον αποκτήσει. 

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Πέμπτη 11 Ιουνίου
Σεβίλλη – Μπέτις 2-0
(55’ πεν. Οκάμπος, 61’ Φερνάντο)

Παρασκευή 12 Ιουνίου
Γρανάδα – Χετάφε 2-1
(70’, 79’ Κ. Φερνάντεθ - 20’ Τιμόρ)

Βαλένθια – Λεβάντε 1-1
(89’ Ροντρίγκο – 90’+7’ πεν. Μελέρο)

Σάββατο 13 Ιουνίου
Εσπανιόλ – Αλαβές 2-0
(45+3' Μπερνάρντο, 47' Βου Λέι)

Θέλτα – Βιγιαρεάλ 0-1
(91' Τριγέρος)

Λεγκανές – Βαγιαδολίδ 1-2
(84’ πέν. Όσκαρ / 2’ Ουνάλ, 54’ Αλκαράθ)

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-4
(2' Bιδάλ, 37' Μπρέθγουεϊτ, 79' Άλμπα, 93' Μέσι)

Κυριακή 14 Ιουνίου
Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(37' Μουνιαίν - 39' Ντιέγκο Κόστα)

Ρεάλ – Έιμπαρ 3-1
(4' Κρόος, 30' Σ. Ράμος, 37' Μαρσέλο - 60' Μπίγας)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα 1-1
(61' Ογιαρθάμπαλ-29' πεν. Αντριάν Λόπεθ)

Η βαθμολογία

La LigaποδόσφαιροΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα