Αθλητισμός|15.06.2020 20:27

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι ανακοίνωσε ότι αποσύρεται! Το ιστορικό ξέσπασμα του 2005

Newsroom

Το τέλος της προπονητικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει ομάδα για να προπονήσει (παραμένει άνεργος από το 2014). Οπως τόνισε ο 66χρονος κόουτς πλέον αντιμετωπίζεται ως πρώην προπονητής γεγονός που τον αναγκάζει να αποσυρθεί οριστικά από την προπονητική. «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου με λογίζει ως πρώην προπονητή και δεν νομίζω να προπονήσω ξανά ομάδα. Είμαι ακόμα ζωντανός και οι ιδέες μου για το ποδόσφαιρο είναι ακόμα πρωτοποριακές. Θα μπορούσα να προπονήσω ακόμα μία ομάδα, αλλά δεν θέλω γιατί ο κόσμος με έχει ξεχάσει. Λατρεύω το επάγγελμα αυτό και θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά τώρα πλέον τα χρόνια έχουν περάσει, με αποτέλεσμα να με ξεχάσει ο κόσμος» δήλωσε με παράπονο στην Corriere dello Sport.

Ο Μαλεζάνι άρχισε την προπονητική στην ακαδημία της Κιέβο Βερόνα, την πρώτη ομάδα της οποίας προπόνησε από το 1993 ως το 1997. Ακολούθησαν, η Φιορεντίνα, η Βερόνα και κυρίως η Πάρμα, που εντυπωσίασε επί των ημερών του στα τέλη των 90s κατακτώντας το Κύπελλο UEFA, ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ. Για το ελληνικό κοινό πάντως ο Μαλεζάνι, ο οποίος έμεινε επί ενάμιση χρόνο στον Παναθηναϊκό, μνημονεύεται περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο για το ανεπανάληπτο ξέσπασμα που είχε στην ιστορική συνέντευξη Τύπου μετά από μια ισοπαλία (2-2) με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ στις 11 Δεκεμβρίου 2005. Εκείνο το βράδυ ακούστηκε τουλάχιστον είκοσι φορές το περίφημο cazzo...

Ο Μαλεζάνι ήταν φανερά ενοχλημένος από τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Παναθηναϊκού εις βάρος του τότε μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Βαρδινογιάννη, για τον οποίο μάλιστα είχε πει σε μια... προφητική δήλωση: «Θα έπρεπε να τον ευχαριστείτε τον κ. Βαρδινογιάννη. Εντάξει, αν φύγει θα δείτε τι θα συμβεί...».

Δείτε το ιστορικό ξέσπασμα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι

ΠαναθηναϊκόςΑλμπέρτο Μαλεζάνι