Αθλητισμός|16.06.2020 10:44

Χαμός με τα αντικείμενα του Τζόρνταν σε δημοπρασίες: Πωλήθηκαν στίκερς αλλά και ποιήματα!

Newsroom

Η προβολή του  The Last Dance έφερε στο προσκήνιο ξανά τον κορυφαίο ίσως καλαθοσφαιριστή του πλανήτη και τα επιτεύγματα του με τους Σικάγο Μπουλς. Αυτόματα αύξησε την ζήτηση διάφορων προσωπικών του προϊόντων όπως και το ενδιαφέρον μανιωδών συλλεκτών.

Η αξία διάφορων αντικειμένων του που πωλούνται σε δημοπρασίες ανά τον κόσμο εκτινάχθηκε όπως συνέβη πρόσφατα με μια ερωτική επιστολή του Μάικλ Τζόρνταν (ειδικοί έχουν αποφανθεί πως πρόκειται για τον γραφικό του χαρακτήρα) πριν από 31 χρόνια.

Αυτή δεν ήταν όμως η πρώτη ερωτική επιστολή του Τζόρνταν που βγήκε σε δημοπρασία καθώς υπάρχει μια ακόμη που είχε βγει προς πώληση στο πρόσφατο παρελθόν(έπιασε 5.100 δολάρια) και την οποία ο «Air» είχε γράψει σε άλλη κοπέλα το 1981. Επίσης ο Τζόρνταν φέρεται να είχε γράψει κι ένα ερωτικό ποίημα στο γυμνάσιο(!) το οποίο πουλήθηκε για 3.000 δολάρια!

Τρελό ήταν το νούμερο των 560.000 δολαρίων που έδωσε συλλέκτης σε δημοπρασία του Sotheby για να αποκτήσει ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια NIKE του Τζόρνταν με την υπογραφή του. Επρόκειτο για ένα μοντέλο που είχε σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν το 1985.

Ο οίκος δημοπρασιών «Robert Edward Auctions» είχε δημοπρατήσει την φανέλα που ο Τζόρνταν φορούσε με την Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992  με τον αριθμό 9  η οποία  πουλήθηκε προς 216.000 δολάρια! Σύμφωνα με το  TMZ πρόσφατα μια φανέλα του Τζόρνταν από την σεζόν 1996-97 (ήταν αυτή με την οποία έπαιξε στα πλέι οφ με τους Πίστονς στις 14 Απριλίου 1997) πουλήθηκε προς 288.000 δολάρια.Υψηλές τιμές έχουν πιάσει αυτόγραφα και στίκερς με την υπογραφή που κυκλοφόρησαν στο eBay αλλά και παλιά αυτοκόλλητα χαρτάκια που έχουν γίνει πλέον συλλεκτικά.  

Τελευταίο κρούσμα στην τρέλα για τον Τζόρνταν ήταν και η πώληση εισιτηρίων από το ντεμπούτο του με τους Μπουλς σε φιλικό αγώνα με τους Πέισερς στις 5 Οκτωβρίου του 1985 Το εισιτήριο πωλήθηκε προς 30.000 δολάρια!

Μάικλ ΤζόρντανThe Last Dance