Αθλητισμός|18.06.2020 01:04

Με...δωδέκατο παίκτη τον Νταβίντ Λουίζ η Σίτι σάρωσε την Αρσεναλ!

Newsroom

Οταν το... σύμπαν συνωμοτεί δεν είναι απαραιτήτως για καλό. Και στην περίπτωση του Νταβίντ Λουίζ, το σύμπαν συνωμότησε για να αγωνιστεί στην επανεκκίνηση της Premier League, ωστόσο η παρουσία του στο γήπεδο ήταν, αφενός καταστροφική για την ομάδα του, Αρσεναλ, αφετέρου... θεόσταλτο δώρο για τη Μάντσεστερ Σίτι που επικράτησε εύκολα με 3-0. Μέσα σε 24 λεπτά συμμετοχής, ο Βραζιλιάνος στόπερ πρόλαβε να τα κάνει όλα: δώρο το πρώτο γκολ, πέναλτι και αποβολή!

Το παράδοξο είναι πως δεν ήταν σχεδιασμένο να παίξει. Η Άρσεναλ δεν τον θέλει, το συμβόλαιο του λήγει σε δύο εβδομάδες και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να το ανανεώσει. Μπήκε στην αποστολή για να γεμίσει τον πάγκο και για να καταφέρει να περάσει στο ματς με τη Σίτι χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί ένα αληθινό σενάριο... καταστροφής.

Πρώτα χτύπησε σε προπόνηση ο βασικός στόπερ Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Εν συνεχεία τραυματίστηκε στο 8ο λεπτό ο Γκράνιτ Τζάκα. Λίγο αργότερα (24') ακολούθησε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Ισπανό στόπερ Πάμπλο Μάρι να λυγίζει κι αυτός. Και κάπως έτσι ο προπονητής Μικέλ Αρτέτα αναγκάστηκε να ρίξει στη μάχη τον Νταβίντ Λουίζ καθώς το... σύμπαν συνωμότησε.

Η πρώτη γκάφα του Λουίζ έφερε τον Στέρλινγκ σε θέση βολής και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2) έγραψε με «κεραυνό» το 1-0. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, και πάλι ο Νταβίντ Λουίζ έχασε τον Στέρλινγκ στο σπριντ, του έκανε πέναλτι (το τέταρτο φετινό που παραχωρεί!) και αποβλήθηκε κιόλας! Ο Ντε Μπρόινε πέτυχε το 2-0 (51’) και ουσιαστικά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του πιτσιρικά Έρικ Γκαρσία σε σύγκρουση με τον Έντερσον (ο Ισπανός έμεινε 10 λεπτά στο έδαφος, προτού αποχωρήσει με φορείο) πάγωσε παίκτες, αντιπάλους και τηλεθεατές, όμως δεν απέτρεψε την ομάδα του Γκουαρντιόλα να βρει και τρίτο τέρμα με τον Φόντεν (94’), ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από πλασέ του Αγουέρο στο δοκάρι και έκανε το 3-0.

ποδόσφαιροΑρσεναλΜάντσεστερ ΣίτιΝταβίντ ΛουίζPremier League